ZANIMLJIVOSTI

Ljubav preko žice: Paralelni profili za pronalazak partnera ili tajne simpatije

Ova opcija u Evropi će biti dostupna tek od početka naredne godine

"Facebook dating" je usluga koja je najavljena prošle godine. Facebook

I. K. / Avaz.ba

12.9.2019

Facebook od prošle sedmice ima i svoju opciju za udvaranje. "Facebook dating" je usluga koja je najavljena prošle godine, a u Evropi će biti dostupna tek od početka naredne godine. 

Opcija je otad testirana u Kolumbiji, a od prošle sedmice dostupna je u SAD i još 19 zemalja. 

Riječ je o opciji koja će zapravo stvoriti novu mrežu unutar Facebooka, odnosno svi koji odluče pronaći “onog pravog/u” preko novootvorene usluge imat će zaseban profil, što znači da se njihove aktivnosti neće pojaviti na news feedu njihovih prijatelja s regularnog profila.

Sve aktivnosti ostaju u "Facebook Dating" tabu i neće biti dijeljene s ostatkom društvene mreže. 

Međutim, ukoliko odaberete svoje “tajne simpatije” (opcija "Secret Crush") među svojim prijateljima, a neko od njih izabere vas i tajne simpatije se poklope, onda će oboma doći notifikacija da su "izabrani". 

"Facebook dating" zapravo izgleda poput većine aplikacija za pronalazak partnera koje su već dostupne, poput Tindera ili Badua. 

Ako napravite profil za online udvaranje, odaberete svoj spol i koji spol želite upoznati, kao i u kom se gradu nalazite. Facebook će vam predložiti i korisnike za upoznavanje na temelju vaših interesiranja, lokacije i drugih podataka koje ta društvena mreža već zna o vama. To znanje jedna je od mnogih prednosti koju Facebook ima nad konkurencijom.


Usluga je dostupna samo osobama starijima od 18 godina. Facebook

Sigurnost i zaštita podataka, tvrde iz ove kompanije, za njih će biti apsolutni prioritet kod tog proizvoda. S obzirom na razne skandale vezane za privatnost korisnika koji potresaju tu društvenu mrežu posljednjih godina, mnogi su skeptični u vezi s ovim tvrdnjama.

Što se Instagrama tiče, postovi s ove društvene mreže mogu se integrirati na "Facebook dating" profil da bi se i tamo skupljali lajkovi od udvarača i udvaračica i slale poruke.

Prema nekim analitičarima, upravo bi ova opcija za online dating mlade koji su masovno “pobjegli” na Instagram mogla vratiti na Facebook. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.