REDDIT

Otac obilježio blizance markerom da bi ih razlikovao: Nikad ne znam ko je ko, supruga je zbog toga otišla od kuće

Svaki dan provodi s njima i zna koji je koji, ja to ne mogu

Majka je djecu isto oblačila. Ilustracija

E. Ma. / Avaz.ba

18.9.2019

Jedan muškarac osjetio je svu ljutnju supruge nakon što nije mogao razlikovati svoje blizance pa ih je odlučio obilježiti markerom da bi ih razlikovao.

Muškarac je svoju stranu priče objavio na forumu Reddit da bi pojasnio s kojim se problemima suočavao od trenutka kad se vratio na posao. 

- Bio sam uz njih, ali nakon dva mjeseca sam se morao vratiti na posao. Nisam više mogao biti uz njih koliko sam htio - napisao je na početku.

Otežavajuća okolnost za njega bila je ta što je supruga insistirala da blizanci nose istu odjeću, zbog čega on nije nikad mogao shvatiti koji je koji. 

- Kad god bih jedno dijete nazvao krivim imenom, ona bi se naljutila i satima bi me ignorirala. Svaki dan provodi s njima i zna koji je koji. Ja to ne mogu - jadao se anonimni muškarac koji je odlučio na svoj način riješiti problem.

Jednom djetetu je markerom označio tačku na desnoj ruci, a drugom na lijevoj. Sve je bilo uredu dok supruga nije shvatila šta je uradio.

- Naljutila se na mene jer ih ne razlikujem. Kaže da imam problem i trebam pomoć. Ne trebam. Naljutila se i otišla iz kuće - dodao je on.

Tražio je savjet od drugih i upitao ih je li on zaista kreten, kao što smatra njegova žena.

- Ona će morati da shvati da će ih ljudi miješati dok ne odrastu. Umjesto da crtaš po njima, možda postoji nešto drugo što možeš učiniti. Ali, ako ona ne želi da ti pomogne, nema pravo da se ljuti - smatra jedan korisnik foruma.

Drugi mu je rekao da je jasno da supruga ne želi da mu pomogne i da ne shvata da nije s njima sve vrijeme za razliku od nje.

- Žena je rodila dvije bebe. Hormonske promjene s kojima se nosi mogu biti ekstremne. Povrh toga, svaki dan je većinu vremena sama s njima. Ne možeš je okriviti ako je nerazumna u prvim mjesecima - dodaje treći.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.