HOLANDIJA Policija dala objašnjenje na Instagramu

Muškarac s ljubimcem pošao u krađu, obojica uhapšena, a onda je nastala hit fotografija

Osumnjičenom ubrzo određen pritvor

J. A. / Avaz.ba
01.10.2019 13:32

Holandija: Uhapšeni i kućni ljubimac i njegov vlasnik

Foto: Ilustracija

U pritvorskoj jedinici u Utrehtu u Holandiji do prije dva dana boravio je jedan papagaj, koji je bio svjedok pljačke koju je počinio njegov vlasnik.

Kako su saopćili iz tamošnje policije, prošlog četvrtka priveli su muškarca nakon što su ga uhvatili kako pljačka prodavnicu. U trenutku hapšenja, muškarcu je na ramenu stajao kućni ljubimac pa su i pticu, zajedno s vlasnikom, odveli u policijsku stanicu.

Osumnjičenom je ubrzo određen pritvor, a kako policajci nisu imali kavez za ptice, a nisu znali kome bi je povjerili na čuvanje, i papagaja su smjestili u jednu od zatvorskih ćelija. 

Pripadnici holandske policije pobrinuli su se da ljubimcu ništa ne fali u pritvoru te su mu uredno donijeli i posudu s vodom i dva parčeta hljeba kako bi "živio u normalnim uvjetima".

Fotografije "uhapšenog" papagaja potom su postavili na svoj zvanični Instagram profil uz objašnjenje kako je papagaj dospio kod njih.

- Nakon saslušanja osumnjičenog, donesena je odluka da i on i ljubimac budu sprovedeni u pritvor. Naravno, o obojici vodimo računa - navedeno je u opisu fotografije.

  • Holandija: Policija uhapsila papagaja
    Holandija: Policija uhapsila papagaja Foto: (Instagram)

Komentari

NA VRH