AUSTRALIJA

Rođena beba od skoro šest kilograma

Sada porodica užurbano kupuje odjeću. Nine News screenshot

Avaz.ba

14.10.2019

Ema Milar (Emma Millar) prošle sedmice rodila je kćerkicu Remi Franses (Remi Frances) i kaže da su ona i njen partner Danijel (Daniel) očekivali veliku bebu, ali ne baš toliku. Da priča bude još zanimljivija, djevojčica nije izdržala do termina, već je rođena hitnim carskim rezom, i to sa 5,88 kilograma. 

Par iz Sidneja već ima dvoje djece, a oboje je imalo natprosječnu porođajnu težinu. Dvogodišnja Vilou (Willow) bila je teška 5,5 kilograma, a četverogodišnji sin Ejs (Ace) 3,8 kilograma. Usporedbe radi, prosječna težina novorođenčeta u Australiji je 3,3 kilograma.

- Imala sam gestacijski dijabetes pa sam očekivala veliku bebu, ali ovome se nisam nadala. Na ultrazvučnom pregledu u 35. sedmici su mi rekli da ima oko četiri kilograma, pa nisam mislila da može puno narasti, tim više što mi je vodenjak puknuo iznenada, zbog čega sam podvrgnuta carskom rezu. Mislim da je to i bolje jer sumnjam da bih podnijela prirodni porođaj  - izjavila je Ema za "Nine News".

Porodica sada užurbano kupuje novu odjeću, jer je sve što su pripremili djevojčici pretijesno.

Kad me vide s njom, svi pitaju koliko je stara, jer ne mogu vjerovati da je novorođenče - kaže tata Daniel. 

Ema se oporavlja od carskog reza i ne smije dizati ništa teže od šest kilograma, što znači da dijete ipak još neko vrijeme može nositi u rukama.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.