NEVJEROVATNO

Muškarac vidio da mu siluju ženu pa napadaču odsjekao penis

Muž na sudu. Screenshot

Avaz.ba / Kurir.rs

17.10.2019

Dimitrij Ivčenko (25) iz Ševčenkova u Ukrajini, ostao je bez penisa nakon što je silovao djevojku u grmlju pored njene zgrade, kada se pojavio njen muž i krenuo da je brani.

Suprug napadnute žene nije mogao da obuzda bijes pa je Ivačenka udarao nogama i rukama, da bi na kraju džepnim nožićem isjekao njegov penis. Nakon toga, silovatelj je počeo da urla od bolova i da se baca po zemlji, izjavile su komšije bračnog para koje je buka probudila.

Do napada je došlo jedan sat poslije ponoći kada se žena sama vraćala iz restorana gdje je bila sa mužem i prijateljima i to na samo 300 metara od stambene zgrade u kojoj su živjeli. Ne sluteći ništa, desetak minuta poslije nje, kući je krenuo i njen suprug, koji je prvo čuo komešanje, a zatim i vidio napadača kako mu siluje ženu.

- Suprug je izgubio mogućnost da kontrolira svoje postupke. Nije znao šta radi - izjavio je advokat Dimitrij Spaskin, koji zastupa supružnike čije ime nije navedeno.

Nakon što je odsjekao Ivačenku penis, muž žrtve je u stanju šoka pobjegao sa mjesta zločina.

- On je nakon sukoba bio u stanju šoka i pobjegao je. Prošao je oko 13 kilometara pješke i stigao je do susjednog sela. Tamo je sreo poznanika kojeg je zamolio da ga odveze u policijsku stanicu. On se predao 13. oktobra u sedam sati ujutru i sve im je piznao", rekao je Spaskin, dodajući da je njegov klijent optužen za nanošenje teških tjelesnih povreda i nalazi se u kućnom pritvoru.

Silovatelj Dimitrij Ivčenko, za koga je utvrđeno da je tokom napada bio pijan, prebačen je u bolnicu i operisan. Nakon zahvata, iz bolnice se nisu izjasnili da li će on moći ponovo da koristi svoj polni organ.

Iako su žene iz sela stale na stranu silovane žrtve, njen suprug može da dobije i do osam godina zatvora ako se proglasim krivim. Sa druge strane, Ivčenko, koji se trenutno nalazi u bolnici pod policijskom prismotrom, može da dobije do pet godina zatvora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.