SREĆA

Najveća engleska porodica bit će još veća: Čekaju 22. dijete

Nadaju se dječačiću

Sretna porodica. Agencije

Avaz.ba / 24sata.hr

21.10.2019

Radfordovi su najveća porodica u Engleskoj. Prvog sina dobili su prije 30 godina, kada je Sue imala tek 14. Nikad nisu planirali imati tako veliku porodicu.

Lani su rekli da im je to posljednje dijete, a isto su rekli i godinu prije toga. No Sue Radford (44) na YouTubeu je u nedjelju objavila kako ona i suprug Noel (48) čekaju 22. dijete.

Vijest su objavili uz sliku s ultrazvuka, iako još ne znaju spol bebe, Sue je rekla kako se nadaju dječačiću.

- Baš me zanima hoćemo li imati po 11 od svakog spola. Osjećam da bi mogao biti dječak - rekla je.

Radfordovi su najveća porodica u Engleskoj. Bračni par iz Morecambea u grofoviji Lancashire u Engleskoj upoznao se kad je Sue imala samo sedam godina. Prvog sina dobili su prije 30 godina, kada je Sue imala tek 14.

Ona i njezin četiri godine stariji suprug Noel, inače vlasnici porodične pekare, nisu planirali imati tako veliku obitelj.

- Kad se prije 30 godina rodio Kristofer (Christopher), naše najstarije dijete, nismo ni sanjali da ćemo biti blagoslovljeni s još toliko djece. U našoj kući je uvijek gužva, puno se radi i pomalo je ludo, ali ništa ne bismo mjenjali - kazala je Sue.

Nova beba trebala bi se roditi u travnju i priključiti klanu u kojem su: Kristofer (30), Sofija (25), Klu (23), Džak (22), Danijel (20), Luka (18), Mili (17), Katja (16), Džejms (15), Elie(14), Aim (13), Još (12), Maks (11), Tillie (9), Oskar (7), Kasper (6), Hale (3), Pub (2), Arči (18 mjeseci), i Boni Rej 11 mjeseci.

Radfordovi inače žive u kući koja je bila dom za starije i nemoćne. Imaju deset spavaćih soba, a nemaju kredite. Svake godine zajedno ljetuju, a to znači i pomno planiranje troškova. Unaprijed odvajaju novac i za rođendane i božićne darove. Za svaki rođendan odvoje 100 eura po djetetu, a za Božić 250.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.