DRUŠTVENE MREŽE

Avion parkirao u dvorište kuće: Vlasnik otkrio šta planira s njim

Moći će se koristiti za snimanja, djevojačke i momačke večeri, a u kokpitu će biti dva simulatora letenja za djecu

Avion parkirao u dvorište. Facebook

Avaz.ba

22.10.2019

U jednom je dvorištu u Stubičkim Toplicama parkiran avion. Ova je neobična scena jučer objavljena na Facebook stranici Policija zaustavlja Krapinsko-zagorske županije.

- Stubičke Toplice upravo, poslije Tifon benzinske - navodi se u objavi uz fotografiju aviona.

Radi se o Fokkeru 100 kapaciteta za 109 putnika i četvero članova posade. Avion nije “sletio u dvorište jer je promašio stazu ili zbog nekog kvara, već je dopremljen teretnim vozilom".

Vlasnik Robert Sedlar iz Zaboka zaslužan je što je ovaj avion pronašao parkirno mjesto u Zagorju.

- Riječ je o avionu Fokker F-100 sa 109 putničkih mjesta. Avion su koristile četiri aviokompanije, indonezijska, brazilska, meksička, a nekoliko godina je bio u zračnoj luci u Osijeku - rekao je Sedlar.

Do aviona je došao zaslugom Marka Cvirina iz Tradeira.

- Otkupio sam avion i sad je smješten na mom imanju u Strmcu Stubičkom. Moja ideja graniči s ludošću, ali sam bio spreman na sve da otkupim avion, rastavim ga i sastavim. Projekt još traje, završili smo dvije od tri stepenice, a bilo je i razmišljanja da možda odustanem ako u realizaciji projekta dođem do nepremostive barijere - kazao je Sedlar.

Avion će biti smješten na imanju u Strmcu Stubičkom, a iznajmljivat će se za različita događanja. Moći će se koristiti za snimanja, djevojačke i momačke večeri, a u kokpitu će biti dva simulatora letenja za djecu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.