ODMAH PREŠLA U NAPAD Hrabra i brza reakcija

Jedanaestogodišnjakinja golim rukama napala krokodila i spasila život mlađoj prijateljici

Ko za šta se sve moglo desiti

Avaz.ba / Index.hr
03.11.2019 17:37

Krokodil napao djevojčicu

Foto: Ilustracija

Devetogodišnja djevojčica Latoja Muvani (Latoya Muwani) kupala se u potoku kada ju je zgrabio golemi krokodil. Ko zna kako bi se provela da nije bilo njene dvije godine starije prijateljice Rebeke Munkombve (Rebecca Munkombwa, 11) koja ju je spasila hrabrom i brzom reakcijom.

Kada je djevojčica iz Zimbabvea vidjela da je krokodil njenu malu prijateljicu počeo vući pod vodu, skočila je na njega i počela mu kopati oči sve dok nije pustio drugu djevojčicu.  

- Tek što sam izašla iz vode, čula sam kako Latoja viče da ju je nešto ugrizlo za ruku. Odmah sam se bacila u vodu. Ona je vrištala od bola i govorila da je nešto grize i vuče pod vodu - kaže Rebeka.

Ubrzo je shvatila da se radi o krokodilu te je odmah prešla u napad.  

- Skočila sam na njega i počela ga lupati šakama, a onda sam mu počela prste zabijati u oči sve dok je nije pustio. Kada se oslobodila, zajedno smo otplivale do obale, gdje su je druga djeca izvukla iz vode. Srećom, krokodil nas nije ponovo napadao - ispričala je. 

Rebeka nije pretrpjela nikakve povrede, dok je njena prijateljica završila u bolnici, ali su ljekari otkrili da i ona ima samo "blage povrede".

Latojin otac za lokalne je medije rekao da je pomislio na najgore kada je čuo da mu je krokodil napao kćerku.  

- Ne znam kako ju je uspjela spasiti, ali zahvalan sam Bogu. Latoja se odlično oporavlja i uskoro će biti puštena iz bolnice - ispričao je on. 

Komentari

NA VRH