STIL ŽIVOTA

Želite dobru energiju u svom domu: Ovo ne biste trebali bacati iz kuće

Postoje i oni predmeti koji zrače dobrom energijom. Ilustracija

E.I./ Avaz.ba

12.11.2019

Često ćete pročitati šta se od stvari i predmeta ne zadržava u kući, tačnije stvari koje morate baciti kako biste privukli blagostanje u kuću i pozitivnu energiju.

Međutim, postoje i oni predmeti koji zrače dobrom energijom i koje uvijek morate čuvati u svom domu kako biste imali sreću.

Ovo je šest stvari koje nikad ne smijete izbaciti iz kuće:

1. Hljeb  

Hljeb se u mnogim kulturama, pa i kod nas, smatra svetom hranom. Simbolizira sreću i blagostanje, pa je zabranjeno bacati ga. Bolje je osušiti ga i mrvice dati pticama nego baciti komade hljeba.  

2. So  

So se tretira isto kao hljeb. Pored toga se ne savjetuje da je pozajmljujete nikome, jer tako blagostanje izlazi iz kuće.

3. Odsječeni nokti ili kosa  

Kosa i nokti su, prema crnoj magiji, najpogodniji za pravljenje loše karme. Stoga ih zamotajte u maramicu i odložite u kantu. Ne smijete da ih rasipate oko kuće.

4. Fotografije  

Možete uništiti samo one fotografije koje prikazuju vaše neprijatelje i pod uvjetom da niste s njima na slikama, u suprotnom, riskirate da privučete bolesti i druge probleme.

5. Sat  

Sat je energetski povezan s vlasnikom i možete ozbiljno nauditi osobi čiji sat uništite. Možete baciti samo one satove koji se ne mogu popraviti.

6. Novčanik  

Novčanik je finansijski talisman, pa čak i ako je bezvrijedan, nemojte ga bacati. Kad kupite novi novčanik, držite ga nekoliko dana u kući, a zatim u njega prebacite postepeno nešto novca, polako prekidajući vezu sa starim novčanikom. Stari novčanik držite u kući koliko god možete. 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.