ZANIMLJIVOSTI

Mostar na listi "Najbolja putovanja u 2020"

Našao se u konkurenciji s gradovima kao što su italijanska Parma, Telčom u Češkoj te Pueblom u Meksiku

Mostar. Arhiv

N. C. / Avaz

20.11.2019

"National Geographic" na svoju listu „Najbolja putovanja u 2020“ uvrstio je i hercegovački dragulj na Neretvi. Među najboljim destinacijama za putovanje našao se i Mostar. Na listi za narednu godinu putovanja su grupisana u kulturološka, posjete gradovima, putovanja prirodom, kao i najbolje među avanturističkim destinacijama širom svijeta.

Mostar se našao u konkurenciji s gradovima kao što su italijanska Parma, Telčom u Češkoj te Pueblom u Meksiku. Ugledni magazin „National Geographic“ grad na Neretvi opisao je kao dom čuvenom Starom mostu.

Također, nije prvi put da se ovaj bh. grad našao na listi top destinacija za turiste, ali svakako treba istaći da ova pripada jednom od najuglednijih magazina. Službena statistika pokazuje da broj posjetilaca u Mostaru iz godine u godinu raste, a grad je neizostavna destinacija za zaljubljenike u putovanja. 

Osim spomenika koji je pod zaštitom UNESCO-a, Mostar ima i mnogo drugih građevina koje plijene pažnju. Suglasje hercegovačkog kamena i mediteranske klime stvorilo je neprocjenjivo turističko blago na obalama Neretve. Šarmu Mostara niko ne odolijeva.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.