LUKSUZ

Vlasnici ne žale milione za dijamante, zlato, kristale za svoje ljubimce

Bogataši ne žale novac za svoje ljubimce. Agencije

Avaz.ba

23.11.2019

Kažu da je pas najbolji čovjekov prijatelj. I to je tako stoljećima.

Zato je i normalno obradovati svog ljubimca. No, neki idu i tako daleko pa pretjerano bogatstvo troše na kupovinu luksuznih stvarčica.


Torbica s kristalima, cijena sitnica, "svega" 325 dolara

Skupa torbica. Agencije

Plastične vrećice su prošlost. Sada iza psa možete kupiti u stilu. I to uz pomoć luksuzne pseće torbice sa Swarovski kristalima, koja košta 325 dolara.

''Versace'' zdjela za hranu, samo 754 dolara

Zdjelica od zlata. Agencije

Većina pasa bit će zadovoljna da jede iz stare zdjele, možda i s poda. Psi nisu tako izbirljivi. 

Ali, ako imate psa s ukusom za fino objedovanje, možda biste htjeli odbaciti svoju plastičnu ili keramičku zdjelu u korist dizajnerske posude za ljubimce ''Versace''.

Zato su dizajnirali fantastičnu posudu za hranjenje od porculana s rubovima listova od 22-karatnog zlata i zlatnim i crnim kolutima u baroknom dizajnu. Ako planirate ovim obradovati psa, morat ćete utrošiti 754 dolara.

Zlatni madrac za 3.000 dolara

Madrac prekriven zlatnim nitima. Agencije

Italijanska kompanija ''Magniflex'' kreirala je zlatni madrac, koji je, kako kažu, ručno izrađen i u potpunosti napravljen od zlata. 

Madrac je pokriven zlatnim nitima od 22 karata, a sad se proizvodi i za kućne ljubimce i košta do 3.000 dolara.

Ako želite da vaš pas spava na krevetu od čistog zlata i pokažete svom ljubimcu zahvalnost, onda je ovo savršen način, poručuju proizvođači.

Kućica za spavanje 3.900 dolara

Luksuzna spavaća soba. Agencije

Većina pasa želi samo udoban jastuk za spavanje. 

No, neki vlasnici vole imati i kućicu za pse u zatvorenom prostoru, pa mogu kupiti paviljon u obliku kupole.

Jedan od takvih je i na slici, izrađen je od imitacije krokodilske kože s vanjske strane i ručno rađene, vezene svile na unutrašnjim posteljinama. Cijena je 3.900 dolara.

VIP parfem za ljubimce po cijeni od 120 do 4.000 dolara

Miris grejpfruta i cvijeta mandarine. Agencije

Da li vam je dosadilo da vaš pas miriše na, pa, psa? Ako je tako, ima lijeka! ''Michel's Vip Parfums'', koji se prodaje u ''Les Poochs'' i drugim luksuznim buticima za dodatke za pse, fancy je unisex parfem posebno napravljen za očnjake. Dolazi u dva različita mirisa: ružičasti grejpfrut i cvijet mandarine.

Sadrži esenciju rijetkog cvijeta osmanthusa koji cvjeta samo svakih nekoliko godina. Sadrži i sandalovinu, iris i vetiver. Ako želite da kupite punu bocu, potrošit ćete oko 4.000 dolara. 

Futuristička kraljevska haljina košta 6.600 dolara

Svila, kristal i nojevo perje. Agencije

Jeste li ikad pomislili da bi vaš pas mogao biti bolje obučen nego što ste vi? Ili možda samo želite da osigurate da je vaš pas moderniji od bilo kojeg drugog psa? U svakom slučaju, ne tražite dalje od couture futurističke haljine ''Royal Harness'', koja se prodaje u butiku ''Posh Puppy'', savjetuju modni znalci.

Ove luksuzne haljine za pse koštaju 6.600 dolara. Ručno su izrađene po mjeri. 

Haljine su izrađene od mladenkine svile, nojeva perja i više hiljada kristalnih elemenata Swarovski. Haljina ima i bisere i perlice. Unutrašnjost haljine obložena je baršunom da bi bila udobna i usko za vaše štene.

Swarovski kristalna kada za 6.695 dolara

Kada za ljubimce. Agnecije

Zašto psa kupati u dvorištu ili u vlastitoj kadi kada biste im mogli kupiti vlastitu specijaliziranu kadu? Bolje je ako vaš pas ima svoj poseban prostor za čišćenje i Swarovski nudi upravo to sa svojom kristalnom kadom.

Ne samo da su svi kristali postavljeni ručno već će se vaš pas kupati kao princ ili princeza. Kada se isporučuje u više boja. 

''Posh Puppy Boutique'' ih prodaje za 6.995 dolara.

Ogrlica nevjerovatnih 3,2 miliona dolara

Skupa ogrlica. Agencije

''Amour'', ovratnica za pse, najskuplja je na svijetu.

No, ne treba žaliti, smatraju bogataši, koji za ovu ogrlicu moraju izdvojiti 3,2 miliona dolara. Ovratnik ima dijamante u vrijednosti od 52 karata, a na ogrlici je ukupno ugrađeno oko 1.600 dijamanata. 

Čak je i kaiš od bijelog zlata s krokodilskom kožom. 

Svaka ovratnica izrađena je ručno i prilagođena svakom psu.

Tijara od 4,2 miliona, no, ne brinite, prodaje se

Skupa tijara. Agencije

Svi misle da je njihov obožavani pas kraljevski, a mladi tajlandski draguljar napravio je pseću tijaru od smaragda i dijamanata vrijednu više od 250 karata. Tijara je napravljena od titanija i obrubljena je draguljima.

Kruna je nedavno predstavljena na Sajmu pasa u Bankoku. Cijena je 4,2 miliona dolara. I, naravno, draguljar ne može stići da izradi sve narudžbe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.