ŠOKANTNO

Voditelj Klarkson napao Gretu Tunberg: Luda si i opasna

On je dobio otkaz na BBC-ju te je izbačen iz "Top Geara" nakon svađe s producentom šoua zbog odreska

Džeremi Klarson i Greta Tunberg. Arhiv

N.C./ Avaz.ba

5.12.2019

Džeremi Klarkson (Jeremy Clarkson), voditelj koji nikad nije birao riječi, 16-godišnju Gretu Tunberg (Thunberg), koja upozorava na klimatske promjene, nazvao je "ludom i opasnom" tokom promoviranja nove sezone emisije "The Grand Tour". 

Posjetimo, 59-godišnji voditelj dobio je otkaz na BBC-ju te je izbačen iz "Top Geara" nakon svađe s producentom šoua zbog odreska. 

- Ona je luda i opasna, svojim idiotlukom dovodi do besanih noći brojne djece. Mislim da treba začepiti i vratiti se u školu - rekao je Klarkson. 

Klarkson je u intervjuu za "The Independent" Gretu je nazvao glupom idiotkinjom te je istakao da njen govor u UN-u, u kojem djevojka navodi da su joj ukrali snove i djetinjstvo, ne nudi nikakva rješenja.

On je u intervjuu rekao da je i sam već duže vrijeme svjestan klimatskih promjena, a sada, kada čudna Šveđanka okolo priča da ćemo umrijeti, odjednom su svi postali svjesni.

- Mislim da je čudna Šveđanka s teškim karakterom. Ništa se ne postiže plovidbom preko okeana na jahtama koje troše gorivo i laganjem o motorima tih brodova - rekao je Klarkson. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.