ŽIVOT

Preko dana je sin predsjednika, a noću se šminka i oblači kao žena

Avaz.ba

23.12.2019

Estanislao Fernandez - Avaz
Estanislao Fernandez - Avaz
Estanislao Fernandez - Avaz
Estanislao Fernandez - Avaz
Estanislao Fernandez - Avaz
+3

Estanislao Fernandez, sin predsjednika Argentine, ima 24 godine i studira grafički dizajn i ilustraciju, radi za osiguravajuće društvo i živi sa svojom djevojkom u stanu u Buenos Ajresu. Međutim, on nije poznat kao sin predsjednika, već mu popularnost raste zahvaljujući imidžu njegovog alterega Dyhzy i "kospleju".

Na dan inauguracije predsjednika, Estanislao je, sa maramom u bojama duge u džepu odjela, sjedeo u prvim redovima Doma poslanika argentinskog Parlamenta. Estanislao je poznat i kao "Drag queen" i "kosplejer" (predstavljanje specifičnih likova) Dyhzy na društvenim mrežama.  

​U intervjuu Franku Torćiju, novinaru argentinskog radio-programa "Ne može se živjeti od ljubavi", rekao je da je uvjek ležerno prihvatao svoju seksualnost, iako su mu se u školi rugali.

- Uvijek sam bio jako ženstveni dječak i nazivali su me svakakvim imenima. Debate povodom istopolnih brakova počele su 2010. godine, kada je od 30 ljudi samo četvoro ili petoro izrazilo podršku. Ostali su govorili da je to neprirodno i sve u tom stilu - sjeća se on.

Na dan inauguracije predsjednika, Estanislao je, sa maramom u bojama duge u džepu odjela. Agencije

Te godine je odlučio da promjeni školu, i roditelji su ga podržali u tome.

Estanislao je još od 2008. godine znao da su društvene mreže njegov istinski poziv. Počeo je od "Fotologa". Kada je riječ o Twitteru, on je bio jedan od prvih u Argentini koji je počeo da ga koristi. Isto to se odnosi na društvenu mrežu "Tambler", gde je imao oko 50.000 pratioca.

Sada aktivno koristi Instagram i ima više od 40.000 pratilaca. Bez obzira na to što je influenser, prema njegovim riječima, on je "običan čovjek, kao i bilo ko drugi".

- Treba da plaćam za stan, karticu i imam dugove - rekao je on.

On je takođe istakao da je u vezi sa svojom djevojkom Natalijom već tri godine i da žive zajedno godinu dana. Ona je fotograf, tatu majstor i šminker, i upravo je ona glavna ljubav u njegovom životu.

- To je moja prva duga veza. Moji roditelji je vole - rekao je Estanislao.

Šta je "Drag queen"?

Za Estanislaoa biti "Drag queen" ne znači samo oblačiti se kao žena ili stvarati ženski imidž, već i izražavati se kao umjetnik. U jednom od intervjua Estanislao je objasnio da je "drag" umjetnost, koja ima svoje početke u pozorištu.

Riječ "drag" se pojavila u doba Šekspira, kada ženama nije bilo dozvoljeno da glume u pozorištu i muškarci su igrali ženske uloge.

- Odatle je i izraz "drag" - obučen kao djevojka (dressed as a girl) - pojasnio je on.

Priča Dyhzy je počela sredinom 2015. godine, kada je Estanislaoa pozvala njegova prijateljica fotograf, jer su joj bili potrebni muški i ženski modeli.

- Ime Dihzi se pojavilo slučajno, dok sam čelom lupao u tastaturu kompjutera, jer nisam mogao da smislim nadimak sa kojim bih igrao onlajn video-igru. Kada sam počeo da budem "Drag queen", htio sam da promjenim ime i da budem na primjer Vajper, Mamba, Šiva i tako dalje. Ali izgleda da sam osuđen na Dyhzy - priča on kroz smjeh.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.