ZANIMLJIVOSTI

Prestala nositi gaćice i oduševila se: Ovo su promjene koje se događaju

Odbacite li gaćice, mogli biste se zbog toga osjećati zločesto i seksepilnije, a to će svakako pridonijeti vašem seksualnom životu

Donje rublje sprečava strujanje zraka oko genitalija. Ilustracija

I. K. / Avaz.ba

11.1.2020

Novinarka Kerolin Steber (Carolyn) odlučila je provesti eksperiment i provjeriti šta će se dogoditi ako neko vrijeme ne bude nosila gaćice. Svoje iskustvo opisala je za časopis "Bustle".

1. Prozračnije je

Donje rublje, posebno ako je proizvedeno od sintetičkog materijala, sprečava strujanje zraka oko genitalija pa nije loše pustiti vaginu da diše s vremena na vrijeme.

2. Ne zadržavaju se bakterije 

Ako volite nositi tange, bilo bi dobro da ipak malo razmislite o tome, jer one omogućavaju lak prijenos bakterija iz analnog u vaginalno područje, upozorava stručnjakinja za seksualno zdravlje Sindi Baršop (Cindy Barshop). Brine li vas da će se drugačije gaćice nazirati ispod odjeće, radije, onda, nemojte uopće nositi gaćice.  

3. Infekcije brže prolaze

Ako vas muče gljivične infekcije, lakše ćete ih se riješiti ako se odreknete gaćica. 

- Tako dopuštate intimnom području da diše, a to je važno, jer se ne nakuplja vlaga koja uzrokuje gljivične infekcije i iritaciju kože - savjetuje Bišop. 

4. Nema trenja tokom vježbanja

Vlaga se u donjem rublju skuplja i tokom redovnih dnevnih aktivnosti, a za vrijeme vježbanja skuplja se još više. Ako trenirate bez gaćica, manje je trenja između kože i tkanine pa tako možete izbjeći iritaciju kože i osip. Za sve one koji će se ipak osjećati bolje ako između najintimnijih dijelova i odjeće za vježbanje postoji pregrada, Steber napominje da je bitno da se preodjenu odmah nakon treninga.

5. Odmor od hemikalija

Ne razmišljamo često o tome, ali hemikalije iz sredstva za pranje rublja ostaju na tkanini i mogu izazvati iritaciju kože. No, gaćice, istovremeno, štite genitalije od druge odjeće koja može biti gruba za osjetljivu kožu ili sadrži hemikalije koje će vas iritirati.

6. Bolji seksualni život

Odbacite li gaćice, mogli biste se zbog toga osjećati zločesto i seksepilnije, a to će svakako pridonijeti vašem seksualnom životu. No, to će funkcionirati samo ako se zaista tako osjećate. Radite li to samo da udovoljite partnerovim željama, vjerovatno će vam samo biti neugodno.

7. Osjećat ćete se ugodnije 

Donje rublje često se zna zgužvati i zavući u nezgodna mjesta, navodi Steber. Ako se to i vama događa, osjećat ćete se mnogo ugodnije ako ga odbacite, zaključila je. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.