NEVJEROVATNO

Samo je htjela savršen selfi, ali fotografija je postala hit zbog onoga šta se dešava iza nje

Pratioci joj ukazali na to da je uhvatila prilično intiman trenutak između dva pingvina

Stef Elsvud i njen "bezobrazni" selfi. Instagram

Avaz.ba / Kurir.rs

30.1.2020

Stef Elsvud (Steph Elswood) nadala se da će uslikati savršen selfi za svoje pratioce tokom posjete koloniji pingvina Boulder Bič u Kejptaunu u Južnoj Africi. Međutim, par pingvina uništio joj je sliku.

Rekla je da je bila toliko fokusirana na pokušaj da uslika pristojan kadar da nije ni shvatila šta planira "bezobrazni par" u pozadini.

Tek kasnije kad je objavila sliku na Instagramu, pratioci su joj ukazali na to da je uhvatila prilično intiman trenutak između dva pingvina.

Na fotografiji se može vidjeti mlada djevojka koja se smješka pred kamerom s dva pingvina na stijeni iza, i to u naletu strasti. 

Ispod slike napisala je: "Bila sam tamo otprilike 10 minuta pokušavajući da uslikam dobru sliku pored mojih novih prijatelja Peni i Gvina, a oni su se parili sve vrijeme! Previše sam bila zaokupljena da bih to primijetila. Hahaha, uups!"

Kasnije je dodala i izvinjenje nakon što joj je rečeno da je pingvinima u toj oblasti teško da se pare jer mnogo ljudi dolazi u potrazi za selfijima.

Napisala je: "PS. Upravo sam saznala da su pingvini na plaži Boulders pod velikim stresom zbog turista koji im se pokušavaju približiti. Osjećam se krivom što sam doprinijela tome i mislila sam da zato što nisu reagirali kad sam se približila da im ne smetam. Ako razmišljate da posjetite ovo mjesto, budite pažljivi, pitajte čuvare koja je odgovarajuća udaljenost, jer nam niko nije rekao nijedno pravilo. Definitivno ću naučiti nešto iz ovoga i žao mi je zbog svih koji su pogođeni ovim postom."

View this post on Instagram

Ok so this is my favourite selfie of all time... but please swipe to the next picture😂😂😂😂 I was there for about 10 minutes trying to get a good pic next to my new pals Penny and Guin and THEY WERE HAVING SEX THE WHOLE TIME!!!!!!! I was being too self-absorbed to notice!!! HAHAHA OOPS. (There’s also some cute photos in the swipe too that don’t involve penguin porn)😂 It’s been an amazing last day adventuring around Cape Town and I’ve loved every minute of our experience here! 🇿🇦 PS. I have just been informed that the penguins on Boulders Beach are under a lot of stress due to tourists trying to get too close. I feel guilty that I contributed to that and thought that because they weren’t reacting when I got close that they weren’t bothered by me. If you are considering visiting this spot, then please be mindful and ask guards for appropriate distances because no one told us any of the rules I’ve been messaged about since posting this. I will definitely learn from this for the future and I’m sorry to anyone affected by this post ❤️ 🐧 #SouthAfrica #Penguins #CapeTown #Selfie

A post shared by Healthy Chef Steph (@stephelswood) on

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.