NEVJEROVATNO Bila u posjeti Južnoj Africi

Samo je htjela savršen selfi, ali fotografija je postala hit zbog onoga šta se dešava iza nje

Pratioci joj ukazali na to da je uhvatila prilično intiman trenutak između dva pingvina

Avaz.ba / Kurir.rs
30.01.2020 20:12

Stef Elsvud i njen "bezobrazni" selfi

Foto: Instagram

Stef Elsvud (Steph Elswood) nadala se da će uslikati savršen selfi za svoje pratioce tokom posjete koloniji pingvina Boulder Bič u Kejptaunu u Južnoj Africi. Međutim, par pingvina uništio joj je sliku.

Rekla je da je bila toliko fokusirana na pokušaj da uslika pristojan kadar da nije ni shvatila šta planira "bezobrazni par" u pozadini.

Tek kasnije kad je objavila sliku na Instagramu, pratioci su joj ukazali na to da je uhvatila prilično intiman trenutak između dva pingvina.

Na fotografiji se može vidjeti mlada djevojka koja se smješka pred kamerom s dva pingvina na stijeni iza, i to u naletu strasti. 

Ispod slike napisala je: "Bila sam tamo otprilike 10 minuta pokušavajući da uslikam dobru sliku pored mojih novih prijatelja Peni i Gvina, a oni su se parili sve vrijeme! Previše sam bila zaokupljena da bih to primijetila. Hahaha, uups!"

Kasnije je dodala i izvinjenje nakon što joj je rečeno da je pingvinima u toj oblasti teško da se pare jer mnogo ljudi dolazi u potrazi za selfijima.

Napisala je: "PS. Upravo sam saznala da su pingvini na plaži Boulders pod velikim stresom zbog turista koji im se pokušavaju približiti. Osjećam se krivom što sam doprinijela tome i mislila sam da zato što nisu reagirali kad sam se približila da im ne smetam. Ako razmišljate da posjetite ovo mjesto, budite pažljivi, pitajte čuvare koja je odgovarajuća udaljenost, jer nam niko nije rekao nijedno pravilo. Definitivno ću naučiti nešto iz ovoga i žao mi je zbog svih koji su pogođeni ovim postom."

Komentari

NA VRH