TUGA

Snimak para zaraženog koronavirusom koji lomi srca: Drže se za ruke i opraštaju

S maskama na licu, u bolničkim krevetima

S maskama na licu, u bolničkim krevetima opraštaju se jedno o drugoga. Twitter

Avaz.ba

4.2.2020

Koronavirus ugrožava živote sve više ljudi, a prema saopćenju kineske vlade, borbu s ovim virusom izgubilo je 427 osoba. Svakodnevno pristižu nove fotografije i videosnimci oboljelih koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, ali izdvojio se jedan video koji slama srce.

Na društvenoj mreži Twitter jedan korisnik objavio je video koji prikazuje dvoje 80-godišnjaka oboljelih od ovog virusa, a u naslovu tvrdi da su par. 

Video prikazuje baku i djeda u bolničkim krevetima s maskama na licu kako se drže za ruke, dok je djed, kako se čini, jako zabrinut i pokušava ohrabriti svoju saputnicu.



S maskama na licu, u bolničkim krevetima opraštaju se jedno o drugoga. Twitter

U naslovu videa korisnik je napisao: "Šta znači par? Dvoje starijih pacijenata u osamdesetima oprostili su se na odjeljenju intenzivne njege, ovo je posljednji put da se sretnu i pozdrave."

Odmah po objavljivanju počeli su pljuštati komentari na društvenim mrežama.

Jedan je glasio: "Tako je grozno vidjeti kako stari ljudi trpe. Situacija izgleda potpuno van kontrole. Hvala vam što dijelite."

Drugi piše: "Odanost voljenom... kako tužan video... ali to govori mnogo o veličanstvu te ljubavi koja ne prestaje do kraja života."

Neki korisnici zapitali su se ko snima video i zaključili da je žena u nevolji, a muškarac traži pomoć za nju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.