BRAZIL Šajen je bila jedna od najboljih igračica "Counter Strikea"

Influenserica i gejmerica osuđena na 116 godina zatvora zbog prevare?

Internet prevarom bilo je pogođeno 118 korisnika, a njen advokat naglasio je kako je uspješno obavljeno 10.000 transakcija i da je Šajen zapravo žrtva interneta i medija

Avaz.ba

Šajen Viktorio

Foto: Instagram


Influenserica i bivša gejmerica iz Brazila Šajen Viktorio (Shayene Victorio), poznatija po svom nadimku shAy, osuđena je na 116 godina zatvora zbog internet prevare, piše brazilski "Universo Online", a prenosi "Business Insider". 

Dok se još bavila gejmingom, sarađivala je s jednom internet trgovinom koja je koristila njezino ime i lice kako bi prodavala svoje proizvode, a kupci naručene proizvode, koje su platili, nikada nisu dobili. 

Šajen je bila jedna od najboljih igračica "Counter Strikea", a profesionalnim igranjem bavila se 11 godina, od 2008. do prošle godine. Kada se povukla iz svijeta igrica i postala je influenserica.

View this post on Instagram

x1? 🤓

A post shared by Shay Victorio (@shayvictorio) on

Viktorio je najavila žalbu na presudu i povlačenje s društvenih mreža na neko vrijeme. Izjavila je da je za sve kriv njen bivši partner i istakla kako je on na sebe preuzeo punu odgovornost. 

- Nisu me uhapsili niti će me uhapsiti. Još manje sam bjegunac. Ovo je problem koji rješavamo - napisala je u objavi na Instagramu.

Inače, u Brazilu je maksimalna kazna zatvora 30 godina, a vrlo je vjerovatno da bivša gejmerica neće uopće završiti iza zatvorskih rešetaka. Sve bi moglo završiti uvjetnom kaznom. 

Brazilska jedinica za borbu protiv organiziranog kriminala počela je istraživati slučaj prošle godine, kada je Šajen okončala svoju gejmersku karijeru. Razotkrile su je kompromitirajuće e-mail poruke, a navodno je bila umiješana i u otkrivanje bankovnih i poreznih tajni.

Internet prevarom bilo je pogođeno 118 korisnika, a njen advokat naglasio je kako je uspješno obavljeno 10.000 transakcija i da je Šajen zapravo žrtva interneta i medija.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na