ZANIMLJIVOSTI Dok traje pandemija koronavirusa

Kako se šišati kod kuće za vrijeme izolacije

Kad ne radi ništa

Avaz.ba

Šišanje kod kuće mnogima sada izgledna opcija

Foto: Ilustracija


Mnogi eminentniji mediji širom svijeta bave se temom pandemije koronavirusa. Ipak ono što je bitno, a posebno za muškarce, dok su na snazi vanredne mjere protiv pandemije koronavirusa, jeste nemogućnost odlaska u frizerski salon.

Frizerski saloni u većini zemalja rade skraćeno, a mnogi ne rade nikako, pa se postavlja logično pitanje kako se ošišati kod kuće. Magazin GQ donio je razmišljanja, ali i ponudio rješenja za šišanje kod kuće.

- Ne mogu dopustiti da mi brada ili kosa rastu, učinit će me još stresnijom i tjeskobnijom nego što mi trenutno stvara ova situacija - kaže Karl Čarls (Carl Charles), uposlenik u advokatskom uredu.

On nije sam. Indijski izvršni direktor Aditja Goš (Aditya Ghosh), zbunjen, gledao je kako njegovi prijatelji počinju drastične promjene frizura kod svojih kuća, a sve je pratio putemo Instagrama.

  • Šišanje kod kuće mnogima sada izgledna opcija

    Šišanje kod kuće mnogima sada izgledna opcija

    Foto: Ilustracija


Kris Blek (Chris Black), osnivač njujorške savjetničke firme "Done to Death Projects", posljednji je put otišao u frizerski salon prije dvije sedmice. Sada, kaže da nema plana kako dalje.

- Dvoumim se, ili skroz obrijati glavu ili pustiti da naraste - kaže on.

Stručnjaci smatraju da obične makaze ili mašina za brijanje mogu poslužiti da se "uredite".

- Okrenite se prema ogledalu, uzmite mašinu za brijanje i samo klizite. Pazite da ne odrežete previše, ali i ako odrežete više nego što ste planirali, nema veze. Narast će - navodi se u tekstu.

Istovremeno, ako niste upoznati sa radom mašine za šišanje, koristite obične makaze i češalj.

Ako niste sigurni kako, uvijek možete pogledati neke od "tutoriala" na YouTubeu i samo pratiti proces rada.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na