OSVOJILI SIMPATIJE

Penzioneri u vrijeme koronavirusa: Opravdanje bake Olivere nasmijalo region

Ograničeno kretanje im teško palo što dokazuju njihovi svakodnevni "izleti"

Starica hranila mačku za vrijeme policijskog sata. Avaz

Piše: Avaz.ba

31.3.2020

Većina država u svijetu je zbog pandemije koronavirusa ograničila kretanje za penzionere, odnosno osobe starije od 65 godina, jer Covid-19 najčešće pogađa upravo njih. Iako spadaju u najdisciplinovaniju kategoriju društva, policijski sat im je teško pao što pokazuju i snimci njihovih svakodnevnih "izleta". 

Društvene mreže preplavili su snimci na kojima se vidi kako penzioneri krše mjere, a sve češći su i profili koji objavljuju isključivo takve sadržaje. 

Ni BiH nije izuzetak. Već prvo veče policijskog sata ekipa "Avaza" je snimila stariju ženu kako na pustoj Baščaršiji hrani crnu mačku.

Ekipa televizije Nova BH je nedugo potom, radeći anketu, snimila 79-godišnjaka kako uživa u prelijepom danu, a na pitanje da li je upoznat s mjerom zabrane kretanja odgovara:

- Kome? Jedino mi ovaj odozgo može zabraniti. Dragi Allah meni može samo zaprijetiti - poručio je odvažno ovaj penzioner.

Ubrzo se u virtuelnom svijetu zavrtio i snimak penzionera koji provjerava stanje na ulicama, nakon uvođenja policijskog sata. S prozora ga je snimila komšinica, a ovaj je izgleda samo želio vidjeti kako to izgleda. 

Pokupio je sve simpatije u regionu, posebno zbog bojažljivog kretanja. 

I kada su već svi pomislili da se neće pojaviti smješnija situacija, policija je srela baku Oliveru na ulici. Nije joj pomoglo ni to što je godine krila ispod kape i sunčanih naočara. 

Policija ju je pitala: "Pa šta radite u ova doba", a baka Olivera odgovara:

- Evo idem kući. 

A nakon pitanja gdje je bila, starica se pravda odgovorom kojim je osvojila region.

- Bila sam na času engleskog - kazala je Olivera.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.