INDONEZIJA

Bogataši napravili korona parti, javnost zgrožena

Na Baliju smo i ne skrivamo se

Na zabavi je bilo više od 40 ljudi. YouTube

Avaz.ba

16.4.2020

Snimak razuzdane zabave na Balija u jeku globalne pandemije koronavirusa razbjesnila je na društvenim mrežama ogromnu većinu onih koji su je vidjeli, a radi se o privatnoj zabavi koju su u luksuznoj vili na tom otoku organizirali imućni Egipćanin Mahmud Atija i njegovi prijatelji. Zabava je bila u povodu Mahmudovog 21. rođendana. 

Među gostima korona partija našlo se nekoliko poznatih influensera i dvije ruske manekenke Ksenija Aldošenko i Ksenija Dorokova, a o pridržavanju pravila o distanci u vrijeme koronavirusa suvišno je i govoriti. Većina onih koji su bili na partiju, ubrzo su na Instagramu objavili fotografije sa zabave. 

- Na Baliju smo i ne skrivamo se - napisala je jedna od manekenki, a objavljeni snimci pokazuju kako je na zabavi svakako bilo više od 40 ljudi, dosta alkohola i sve ono što, inače, ide uz ovakav vid druženja. 

Naravno, ovog puta problem je bio isključivo vrijeme radnje.

Indonezija nije službeno zabranila javna okupljanja, ali je stanovnicima preporučeno da ostanu kod kuće i izbjegavaju veće skupove. Stanovnici te zemlje ogorčeni su viđenim, pozivaju na deportiranje mladih bogataša, a oni su se na kraju posuli pepelom. Većina ih je odmah uklonila snimke. 

- Žao mi je zbog nevolje koju sam prouzrokovao. Pozvao sam nekoliko ljudi, ali ih se pojavilo mnogo više pa smo morali pozvati zaštitare, otkazati DJ-a, a onda su i svi drugi otišli. Poštujemo preporuke vlasti i njihove napore da zaustavimo širenje ovog virusa - napisao je naknadno slavljenik, ali teško da je ikoga time primirio.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.