MAJSTORIJE

Muharem Batak drvetom "liječi" probleme oko opasnog virusa

Granice su zatvorene, okupljanja svedena na najviše desetoro

Muharem u Danskoj misli na BiH. B. Grgić

Piše: B.Grgić / Avaz.ba

21.4.2020

Muharem Batak, iako živi u Danskoj neprestano misli o svojoj Bosanskoj Gradišci, Dubravama, Liskovcu. Muharem je mašinski tehničar, u svom radnom vijeku radio je mnoge poslove u struci i izvan nje. Čak je devedesetih godina vozio i tramvaj u Zagrebu. A onda se otisnuo u Dansku.

Muharem je napravio panoramu na kojoj se okreće šest saksija sa jagodama. Može to biti i cvijeće, ili neka druga biljka.

- Zanimljivo je sjediti i posmatrati kako se jagode okreću. Osim što je lijepo za oko i služi kao ukras, zgodno je za male prostore, stanove, balkone, kaže Muharem.


Muharemova majstorija - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

I u Danskoj je aktuelan koronavirus. Granice su zatvorene, okupljanja svedena na najviše desetoro. Muharem drvetom liječi probleme oko ovog opasnog virusa.

- Drvo mi je hobi. Posvećujem mu se u slobodnom vremenu. Izrađujem neobične ukrasne predmete, ali i rekvizite za domaćinstvo. Ovaj hobi doživljavam kao umjetnost. Drvo je plemenito, nudi mi hiljadu kombinacija, kao hiljade riječi pjesniku. Obožavam ovaj dodatni posao, kad obrađujem drvo ne mislim na problem, posebno na koronu - rekao je Muharem Batak, sugerišući zemljacima u Bosni da budu disciplinovani i da se pridržavaju propisanih mjera.

Proći će i taj prokleti koronavirus, kaže Muharem, a onda će, kako je rekao u čast pobjede napraviti nešto nesvakidašnje što simbolizuje našu pobjedu.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.