BANJA LUKA U znak pobjede

Samouki vajar podigao nadgrobni spomenik koronavirusu: Sahranio sam ga

Stevo Selak preživio tri kliničke smrti i dva tumora na unutrašnjim organima

Srna

Stevo Selak pored spomenika

Foto: Srna


Samouki vajar iz Banje Luke Stevo Selak napravio je svojevrsni nadgrobni spomenik koronavirusu u znak pobjede nad tom pošasti, a ljudima je poručio da se nemaju čega plašiti ako u duhovnom i fizičkom smislu budu jačali sebe i svoj imunitet i pridržavali se preventivnih mjera.

Selak smatra da su zdravstvene mjere korisne, posebno kada je riječ o držanju distance i smanjivanju socijalnih kontakata i okupljanja.

Treba ih ispoštovati i može se izdržati taj jedan mjesec dok se stanje ne smiri. Eto, ja sam za ovo vrijeme prvi put posijao baštu, pravio neke nove kipove, vozio bicikl, pisao, kopao kanal... I porodične veze sam učvrstio, jer smo više s djecom - govori Selak. 

 • Spomenik koronavirusu

  Spomenik koronavirusu

  Foto: Srna


Samouvjereno navodeći kako je napravio prvi spomenik koroni u svijetu i tako virus simbolično "sahranio", Selak pojašnjava da je to učinio od vajarskog gipsa nanesenog na zavarenu metalnu konstrukciju, a onda je sve to lijepo oblikovao, stilizirao i ofarbao...

Spomenik virusu, koji je postavljen u Selakovom dvorištu na Paprikovcu, privlači pažnju prolaznika.

- Kod skoro svakog prolaznika koji ga uoči, pojavi se osmijeh na licu, što mi je i bio cilj. Nije da se toga iko plaši - naglašava Stevo.

 • Koronavirus odmah do Isusa

  Koronavirus odmah do Isusa

  Foto: Srna


On kaže da nema strah od koronavirusa, pogotovo zato što je preživio tri kliničke smrti i dva tumora na unutrašnjim organima, o čemu je napisao "Knjigu života", u kojoj je naveo da se smrti ne treba plašiti, jer je duša vječna.

- Blizu korona spomenika je kip Isusa, koji se moli, i to je neka univerzalna poruka. Svi znaju da se Hristos ničega ne plaši, pogotovo ne nekog virusa. A čovjek koji iskreno vjeruje u Isusa i u vaskrsenje te poštuje Boga, nema strah - navodi Selak.

On dodaje da je situacija u vezi s koronavirusom zaustavila globalizam i ojačala suverenost mnogih država, među kojima je i Republika Srpska.  

Selak kaže da je zbog virusa manje zagađivanja prirodne sredine i više ekonomskih problema, ali da ne treba dozvoliti da korona nekim lošim ljudima postane izgovor za neke loše poteze.

 • Privlači pažnju medija

  Privlači pažnju medija

  Foto: Srna


Ovaj Banjalučanin pravio je proteklih godina kipove predsjednika Rusije Vladimira Putina i SAD Donalda Trampa, čime je izazvao pažnju regionalne javnosti, a nedavno je izvajao i lidera Sjeverne Koreje Kim Jong-una.

- Iako svi govore da je totalitaran i desničar, Kim je primjer predsjednika koji voli svoj narod i zbog toga je mnogima, pa i meni, simpatičan - ističe Selak.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na