NEOBIČNO

Kako izgleda prijateljstvo Rodmana i Kima: Jeli smo, pili, a onda je došao bend od 18 djevojaka

Nakon što je Džordan odbio doći u Pjongjang

Kim i Rodman: Postali veliki prijatelji. Agencije

Avaz.ba

11.5.2020

Legendarni košarkaš i jedan od najboljih krilnih centara u historiji NBA lige Denis Rodman je u razgovoru s Majkom Tajsonom (Mike Tyson) govorio o druženju sa sada velikim prijateljom i vođom Sjeverne Koreje Kim Jong-unom.

Rodman je kazao da u Kimu ima prijatelja za cijeli život.

- Da se razumijemo, prije toga nisma imao pojma ko je Kim Jong-un - rekao je.

Prvobitno je najboljih svih vremena Majkl Džordan (Michael Jordan) odbio da dođe u Sjevernu Koreju da odigra egzibicijsku utakmicu sa Harlem Globetrottersima), ali to nije uradio i Rodman.

"Mislio sam da ću imati autobiografsku izložbu i igrati košarku - rekao je i dodao:

"Rekao sam svom menadžeru - idem tamo sve dok sam siguran. Bilo je sjajno, kad izađete iz aviona, tamo je crveni tepih." 

Kim i Rodman: Postali veliki prijatelji. Agencije

Potom je doživio neobičnu situaciju.

- Više od 22 hiljade Sjevernokorejaca je ustalo i počelo pljeskati. Zatim sam pozdravio publiku, a neko mi govori: 'Ne, to je za njega' te pokazuje na Kim Jong-una. Pitao sam ih ko je taj tip, a oni su mi rekli da je to njihov vođa."

Nakon utakmice Kim Jong-un osobno je pozvao Rodmana na "večeru, karaoke i votku".

Konkretno, novi su prijatelji otišli na večeru, a Jong-un svoje je goste raskošno ugostio, posluživši večeru s deset sljedova uz neka iznenađenja.

"Večerali smo i napili se kao guz***. Tada je on počeo pjevati karaoke i nemam pojma, dovraga, što je govorio. Svi su počeli pljeskati, a onda je izašao bend od 18 djevojaka. Bile su sjajne, ali svirale su samo jednu pjesmu", prisjetio se Rodman.

Prije odlaska Rodman je za kinesku novinsku agenciju izjavio da je Kim "poput svog djeda i oca, koji su veliki vođe, super dečko, vrlo iskren i jako voli svoju suprugu" te dodao da u ovakvoj situaciji jedna osoba ne može ništa promijeniti: "Jedan čovjek ne može učiniti ništa. Njegova ga zemlja i njegovi ljudi vole. Ja ga volim, on je super lik", zaključio je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.