NEVJEROVATNO

Krenula uplatiti Bingo pa pala u potok: Uplašila sam se i vikala

Da nije bilo grma, za koji sam se grčevito držala, sigurno bih se utopila, rekla Katalenić

Avaz.ba

16.5.2020

Baka Marija Katalenić upala u potok. 24sata.hr

Nevjerovatna priča dolazi iz Hrvatske.

Baka Marija Katalenić (83) šetala je svojom uobičajenom rutom, a onda je u jednom trenu osjetila slabost. Sjela je pa je nakon malo odmora pokušala ustati. Obuzela ju je slabost, poskliznula se i pala u potok.

- Da nije bilo grma, za koji sam se grčevito držala, sigurno bih se utopila. Onda sam povikala: ‘Mladiću, mladiću’ i dečko na biciklu me čuo pa je spašavanje počelo - rekla je to Katalenić za 24sata.hr, koja je jutros na Gračanskoj cesti u Zagrebu upala u potok. 

- Jako sam se uplašila, bilo je sklisko i pokušala sam se izvući, ali nisam uspjela. Sreća da je na mjestu pada bio grm, za koji sam se grčevito držala - pričala nam je baka još pod šokom zbog nesreće.

Baka Marija Katalenić upala u potok. 24sata.hr

Mladić kojeg je zvala da je spasi pozvao je taksiste s obližnjeg stajališta taksija. Oni su mu pokušali pomoć da izvuče baku, ali nije išlo. Prišao je još jedan muškarac koji ju je tješio. 

- Svi su čekali sa mnom vatrogasce - rekla je baka.

Taksist Željko Komušar bio je jedan od muškaraca koji su pokušali pomoći. 

- Pružili smo baki štap, ali je do prsa bila u vodi i bila je u strahu da ne upadne još dublje, pa je nismo uspjeli izvući. Vatrogasci su brzo reagirali, došli su za desetak minuta i profesionalno obavili zadatak - rekao je. 

Taksisti kažu kako poznaju baku iz viđenja jer je često vide da hoda oko potoka i obližnjom livadom te kupi smeće koje ljudi bacaju ne pazeći na prirodu. Kažu kako nisu očekivali da bi, čekajući na sljedeću vožnju, krenuli u spašavanje, ali su spomenuli kako je taj potok problematičan te da bi ga trebalo ograditi. 

S taksistima se složila i susjeda Ida Capak (60). Kaže kako pamti da se jedan čovjek prije tri godine utopio u potoku, a otad se još ništa nije saniralo. I baka Marija je rekla kako je mnogo puta inicirala i zvala da se riješi problem potoka jer, osim što je neograđen, pun je smeća. Dodaje da su tamo nekad i ispuštali kanalizaciju, što više nije slučaj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.