RUSIJA

Postupak protiv medicinske sestre zbog providnog zaštitnog odijela

Ispod imala samo dvodjelni kupaći kostim

Medicinska sestra izazvala dosta pažnje na internetu. Agencije

Avaz.ba

21.5.2020

Ruska medicinska sestra u bolnici u Tuli, u centralnoj Rusiji, postala je preko noći internet senzacija, nakon što se na lokalnom mediju pojavila njena fotografija u providnom zaštitnom odijelu, ispod kojeg je obučena samo u dvodjelni kupaći kostim.

Doduše, imala je i zaštitne naočale i rukavice, kako je i propisano, kada se radi o trenutnoj pandemiji Covid-19, izazvanoj koronavirusom.

Tulske novosti objavile su prve fotografiju pomenute sestre, koja u rukama nosi poslužavnik sa lijekovima, namijenjenim njenim pacijentima u regionalnoj bolnici za infektivne bolesti u Tuli, 193 kilometra južno od Moskve, prenosi Russia Today.

Medicinska sestra izazvala dosta pažnje na internetu. Agencije

Kako je izvor koji je Tulskim novostima i proslijedio fotografiju rekao, pacijentima, izgleda, nije zasmetala "neobična odjeća", i nisu mogli da odole da ne bace pogled ili dva ka "smjeloj" medicinskoj sestri. 

No, sa druge strane, izgleda da sama sestra uopšte nije bila svesna svoje pojave.

Isti izvor je naveo da je mlada žena odlučila da se "razodene" jer joj je bilo veoma vruće ispod zaštitnog odela koje mora da nosi cijeli dan, i nije uopšte shvatila da se ispod "sve vidi". 

Njena fotografija se ubrzo našla na naslovnim stranama ruskih medija, što je privuklo pažnju i lokalnih medicinskih vlasti, između ostalih.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.