REAKCIJE Nakon što su savezne države počele su s ponovnim otvaranjem restorana, prodavnica, bazena...

Njemačke prostitutke traže ponovno otvaranje bordela

Neki poslanici uputili su pismo u ovom mjesecu u kome traže od državnih guvernera da produže zabranu bordela na neograničeni period

Avaz.ba / Fena

Prostitucija je legalna u Njemačkoj

Foto: Ilustracija


Njemačke seksualne radnice pozvale su vladu da dopusti ponovno otvaranje bordela.

Prostitucija je legalna u Njemačkoj, ali je pružanje seksualnih usluga bilo zabranjeno od sredine marta u okviru restriktivnih mjera širom zemlje, u cilju usporavanja širenja koronavirusa.

Njemačke savezne države počele su s ponovnim otvaranjem restorana, prodavnica, bazena i salona za masažu. Neki poslanici uputili su pismo u ovom mjesecu u kome traže od državnih guvernera da produže zabranu bordela na neograničeni period, upozoravajući da su prostitutke i njihovi većinom muški klijenti „super prenositelji“ virusa.

  • Prostitucija je legalna u Njemačkoj

    Prostitucija je legalna u Njemačkoj

    Foto: Ilustracija


- Širenje se veoma brzo može prenositi s klijenata na njihove partnere, porodice i kolege. Taj kontakt često se drži u tajnosti  tokom praćenja širenja virusa - pišu poslanici. 

U otvorenom pismu objavljenom u utorak, njemačko savezno udruženje davaoca seksualnih usluga usprotivilo se takvoj karakterizaciji i tvrdi da je predstavilo prijedloge sigurnog ponovnog otvaranja bordela, prenosi AP.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na