NEMA VIŠE PROMOVIRANJA

Još jedna društvena mreža koja se distancirala od Trampa

Trampov Snapchat račun, koji ima oko 1,5 miliona pratilaca, ostaje na platformi

Avaz.ba

4.6.2020

Društvena mreža Snapchat odlučila je da više ne promovira nalog američkog predsjednika. Agencije

Društvena mreža Snapchat odlučila je da više ne promovira nalog američkog predsjednika Donalda Trampa (Trump) na svojim stranicama odabranog sadržaja.

- Trenutno ne promoviramo predsjednikov sadržaj na Snapchatovoj platformi Discover. Nećemo promovirati one koji potiču rasno nasilje i nepravdu dajući im besplatnu promociju na Discoveru - izjavio je glasnogovornik Snapchata.

Trampov Snapchat račun, koji ima oko 1,5 miliona pratilaca, ostaje na platformi. Ova odluka uslijedila je nakon njegovih nedavnih postova u kojima prijeti da će pustiti "bijesne pse" i "moćno oružje" na demonstrante nakon što su policajci u Minneapolisu ubili Afroamerikanca Džordža Flojda (George Floyd).

Podsjetimo, Twitter je još ranije označio da su prekršena pravila platforme o zabrani veličanja nasilja u tvitu u kojem Tramp sugerira da bi na demonstrante trebalo pucati. 

Facebook je istu poruku na svojoj platformi ostavio netaknutom, što je izazvalo bijes zaposlenika Facebooka prema svom šefu Marku Zakerbergu (Zuckerberg).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.