DANI BEZ TENISA

Zavirite u superluksuznu jahtu Rafaela Nadala: Komfor od 6,4 miliona eura

Jahta je duga 24,4 metra i u nju može boraviti 12 ljudi.

Avaz.ba

8.6.2020

Španski teniser i jedan od najboljih igrača svijeta Rafael Nadal zna kako da uživa u pauzi od tenisa i kada stignu vreli ljetnji dani. Nadal ima u posjedu luksuznu jahtu tačnije katamaran " Sanrif 80" vrijednu 6,4 miliona eura. 

Ovo je univerzalna višekrilna jahta za dugačka krstarenja u krajnjoj udobnosti. Uzimajući luksuz i pomorsku sposobnost u novu dimenziju, ovaj dinamični i elegantni katamarana ima dinamičan trup, a nadgradnja jahte proteže se do krajnosti za životne prostore, nudeći beskonačne mogućnosti za individualni raspored i dekor.

Luksuzna jahra Rafaela Nadala - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Sa poljskog brodogradilišta prvi primerak jahte je došao na kanski festival jahti u septembru prošle 2019. godine, dok je Nadal svoj primerak dobio 2020.

Nadal poznaje osnivača Sanrifa Fransisa Lapa, a njegova nova "igračka" je predviđena za duga krstarenja u punom komforu.

Dolazi u dvije varijante, sa dva motora od po 1.200 konjskih snaga, ili sa dva motora od po 575. Duga je 24,4 metra, što znači da je za nijansu veća od prethodne jate Nadala "Betovena". Na jahti može da boravi 12 ljudi. 

Odvažnim, savremenim stilom trupa, "80 Sunreef Power" uključuje klasične inok svetla, tikovske palube, visoke pregrade i suptilno osvetljenje ambijenta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.