ŠPANIJA

Prisustvovao na dva rođendanska slavlja: Belgijski princ kažnjen sa 10.400 eura zbog kršenja mjera izolacije

Dvadesetosmogodišnji princ, sin princeze Astrid i princa Lorenca, prekršio je zabranu ulaska na špansku teritoriju da bi prisustvovao rođendanu svoje djevojke

Princ Joakim: Nije poštovao mjere karantena. AFP

Avaz.ba

10.6.2020

Španske vlasti kaznile su sa 10.400 eura belgijskog princa Joakima (Joahim) zbog kršenja mjera izolacije u vrijeme pandemije kada se pridružio svojoj djevojci na proslavi u Andaluziji, saznaje se u policiji u Kordobi.

Kazna je propisana nećaku belgijskog kralja zato što je prekršio restriktivne mjere, što je i priznao, rekla je za "France Presse" zvaničnica policije u Kordobi, na jugu Španije. On je obaviješten i traženo je od njega da plati 10.400 evua, dodala je. 

Dvadesetosmogodišnji princ, sin princeze Astrid i princa Lorenca, prekršio je zabranu ulaska na špansku teritoriju da bi prisustvovao rođendanu svoje djevojke, rekao je jedan policijski izvor.

Umjesto da poštuje karantin od 14 dana po dolasku u Madrid on je otputovao do imanja u Kordobi i učestvovao na dva rođendanska slavlja sa svojom djevojkom i još najmanje 26 osoba.

Princ Joakim: Nije poštovao mjere karantena. AFP

Princ je sam priznao da je prekršio restriktivne mjere prilikom putovanja u Andaluziju u maju, i to nakon što je to otkrio španski informacioni portal "El Confidencial". Oni su objavili da je regionalna uprava za zdravlje ukazala policiji da je jedna osoba doputovala iz Belgije i da se 26. maja sastala sa prijateljima u jednoj rezidenciji u Kordobi, sa ukupno 27 ljudi. 

Ta osoba je prema njihovim navodima dva dana poslije tog skupa testirana pozitivno na koronavirus.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.