UKRAJINA

Pogledajte kako gradonačelnik Kličko rješava problem vandalizma

Bio je čuveni bokser, danas je uspješni gradonačelnik, ali ne beži od kontakta sa građanima

Avaz.ba

Kličko: Objavio zanimljiv video na Facebooku

Foto: Arhiv


Bio je čuveni bokser, danas je uspješni gradonačelnik, ali ne beži od kontakta sa građanima.

Legendarni ukrajinski bokser Vitalij Kličko objavio je veoma zanimljiv video na Facebooku. 

Kličko, koji se po okončanju sportske karijere posvetio političkoj u kojoj je podjednako uspješan, trenutno je gradonačelnik Kijeva i ima veliku podršku ljudi.

Ipak, kao i svuda, određenih problema ima, a dvojica delikvenata su odlučila da u centru glavnog grada Ukrajine u tek obnovljenoj ulici na zidu ispišu "White Lives Matter". Rasistička poruka predstavlja zapravo ismijavanje poruke koju su Afroamerikanci iskazivali na protestima nakon ubistva Džordža Flojda (George Floyd).

Međutim, na njih u tom trenutku naleteo Kličko. Izraz njihovog lica dovoljno govori kakav je strah vladao, a jedan se odlučio na bijeg, dok je Vitalij drugog zadržao do dolaska policije.

- Prijatelji, kasno uveče sam bio u centru Kijeva, u ulici Ivan Franko da vidim kako napreduju radovi. Bacio sam pogled i na neke sporedne ulice koje planiramo da radimo, a onda sam u ulici Strilecki naišao na dvojicu momaka koji su crtali grafit na zidu jedne kuće. Dok sam sa njima razgovarao, jednom su popustili nervi i pobjegao je. Ova dvojica su predata policiji. Trećeg ćemo lako naći - napisao je Kličko uz poruku "hajde da volimo naš grad i da ga štitimo". 

Ukrajinski bokser je sve vrijeme snimao razgovor s vandalima, a njihova lica jasno daju do znanja da su itekako svjesni s kim razgovaraju. Jedan je uspio da pobegne, a drugog je Kličko zadržao sve do dolaska policije.

NA VRH

Podijeli članak na