ODLIČNO MU IDE

Džordž Buš slika portrete migranata i piše knjigu o njima

Bivši predsjednik nedavno je na Instagramu podijelio malu tajnu o tome kako provodi svoje vrijeme

Uživa u onome što radi. Instagram

Avaz.ba

16.8.2020

Džordž Buš (George W. Bush) možda je bivši guverner i predsjednik, ali, kako se ispostavilo, on je i slikar, a ono što je najbolje, stvarno je jako dobar u tome.

Bivši predsjednik nedavno je na Instagramu podijelio malu tajnu o tome kako provodi svoje vrijeme - i u karanantinu i prije.


- Posljednjih 18 mjeseci slikao sam portrete i pisao priče o 43 migranta koje sam upoznao. Drago mi je objaviti novu knjigu i izložbu u [The Bush Centru] u čast novim Amerikancima koji su doprinijeli kulturnom bogatstvu, ekonomskoj vitalnosti, poduzetničkom duhu i obnovljenom patriotizmu našoj zemlji. Kao što sam rekao iz Ovalnog ureda 2006. godine: 'Amerika može biti zakonito društvo i ono koje prihvaća zajednicu.' - napisao je ispod svoje fotografije na kojoj slika u svom ateljeu. 

View this post on Instagram

For the past 18 months, I’ve been painting the portraits and writing the stories of 43 immigrants I have come to know. Today, I’m pleased to announce a new book and exhibit at @thebushcenter honoring new Americans who have contributed to the cultural richness, economic vitality, entrepreneurial spirit, and renewed patriotism of our country. As I said from the Oval Office in 2006, “America can be a lawful society and a welcoming society at the same time.” Available for pre-order now and debuting March 2, 2021, my hope is that OUT OF MANY, ONE will help focus our collective attention on the positive effects that immigrants have on our country. (Link in bio to order and learn more.)

A post shared by George W. Bush (@georgewbush) on

Njegova knjiga će biti dostupna od 2. marta 2021. godine.

- Nadam se da će mnogi pomoći usredotočiti našu zajedničku pažnju na pozitivne učinke koje migranti imaju na našu zemlju - napisao je Džordž.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.