PRIHVATILA SEBE

Zbog hormonskog poremećaja joj raste brada, odlučila da je ne brije

Pokušala je sve, ne bi li se oslobodila viška dlačica koje su nicale duž brade i lica

Alma Tores. Instagram

Avaz.ba

4.9.2020

Povodom četvrte godišnjice od odluke da pušta bradu i zanemari brijače i trake za depilaciju, Alma Tores (27) podijelila je svoju priču kako bi podstakla druge ljude da prihvate svoje fizičke nedostatke.

Dovoljno je teško biti tinejdžer, voditi bitke sa samopouzdanjem i prolaziti kroz pubertet, a tu je i borba sa hormonima. Na sve to, Almi je sa 15 godina dijagnostikovan sindrom policističnih jajnika zbog čega su hormoni prouzrokovali rast brade, prenosi "Metro".

Pokušala je sve, ne bi li se oslobodila viška dlačica koje su nicale duž brade i lica, od brijanja, depilacije voskom do laserskog uklanjanja, ali rezultata nije bilo.



Osam godina kasnije odlučila je da odustane od uklanjanja dlaka i prihvati bradu - i sada kaže da je to najbolje što je ikad učinila. Prošlo je četiri godine otkad je počela da pušta bradu, a Alma je podijelila svoju priču kako bi podstakla druge ljude da prihvate svoje mane.

- Naučila sam da prihvatim ono što nisam mogla da promenim. To je moj omiljeni citat , onaj po kojem živim - kaže.

- Toliko dugo sam pokušavala da promijenim način na koji izgledam, ali nisam uspjela. U početku bi ljudi imali okrutne komentare i to bi mi stvarno poljuljalo samopouzdanje. Bila sam vrlo nesigurna kad bih uhvatila ljude kako me fotografišu dok su mislili da ne gledam. Sad još uvijek vidim ljude da me slikaju, ali to me uopće ne muči. Samo se okrenem i počnem da gledam u njih kako bi znali da vidim šta rade i da me nije briga šta misle o meni - objašnjava Alma. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.