IZA SEBE VEĆ IMA DOSIJE

"Vampirica" Olja u emisiji hoće da posluži gostima krv

Zanimljivo je da se svugdje piše da Splićanka ima 37 godina, a zapravo je rođena 1963. godine, dakle ima 57 godina

Olja Einfalt-Mihovilović. Instagram

Avaz.ba

30.9.2020

Hrvatski mediji danima bruje o Olji Einfalt-Mihovilović, splitskoj akademskoj slikarki i vlasnici propale firme "Skandal" koja se u RTL-ovoj emisiji "Večera za 5" pojavljuje u raznim ulogama, među ostalim i kao vampirica. 

Tamošnju javnost danima zabavlja to što je najavila da će, kad bude njen red da kuha večeru, svojim gostima poslužiti krv. Kako se navodi u reklami popularne emisije, Olja je od marta ove godine odlučila da bude vampirica i ukaže na to kako živimo u društvu vampira, piše "Slobodna Dalmacija".

Zanimljivo je da se svugdje piše da Splićanka ima 37 godina, a zapravo je rođena 1963. godine, dakle ima 57 godina. Tako bar stoji u službenim sudskim podacima, odnosno u optužnici koju je splitsko državno odvjetništvo još prije pet godina podigao protiv splitske vampirice i njenog supruga, danas pokojnog Marka Mihovilovića, koje se teretilo za malverzacije u kojima su "isisali" navodno 17 i po miliona kuna (oko 2 miliona eura).

Dakle, prije nego što je odlučila da sisa krv i posluži je na večerama, Olja je dobro isisala državu i druge firme i to za "lijepe pare". Kome je taj novac prosljedila nije poznato, kao ni to da li je slične stvari radila u 14. vijeku i kome, jer svoju obranu u sudskom postupku još nije iznjela.

Kako je njen suprug umro, protiv njega je obustavljen postupak i "vampirica", koja je i označena kao prvookrivljena, ostala je jedina na optuženičkoj klupi. Optužnica je tereti po šest tačaka, među kojima su optužbe da je sa suprugom uzimala novac sa računa firme, iako je znala da su blokirani, da su državi uskratili porezna davanja, a tereti se i da je oštetila kompaniju "Mercator-H d.o.o".

Inače, u emisiji "Večera za 5" Olja glumi pet likova, a jedan od tih je i "Olja Ajfon" inspirisana srbijanskom starletom Tijanom Ajfon. Obukla je oskudnu odjeću tigrastog printa.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.