ŽURIO NA INSTRUKCIJE

Yugom 'oderao' Teslu, uhvatio zalet, ubacio u nižu i fijuuuu

Enio Nikpalj kaže da ne bi dao svog Yugu za sve blago ovog svijeta, osim, ukoliko neko ponudi ozbiljan iznos

Nikpalj je kasnio na instrukcije iz gitare pa udario po gasu. Facebook

A. J.

14.10.2020

Vidio sam priliku, napravio razmak da mogu uhvatiti zalet, ubacio u nižu i fijuuuu, pretekao Teslu! Bilo je to nezaboravno iskustvo - govori Enio Nikpalj (19), vozač Yuge 55, piše 24sata.


Bila je nedjelja oko 14 sati. Nikpalj je kasnio na instrukcije iz gitare u Vodicama. Jednostavno, nije bilo druge. Negdje kod Pakoštana, zabilježit će povijest, Tesla se nagutao dima iz Yuginog auspuha!


- Tesla je vozio zbilja sporo, oko 40 na sat. Bio je strane registracije, ne sjećam se odakle, a vozač se zavalio i izbacio lakat kroz prozor. Mislim da je vozio na autopilotu i uživao. Stvorila se kolonica iza njega. U pretjecanju me slikao netko iz sive Opel Astre koju sam vidio u retrovizoru odmah iza mene. Imali su vremena izvaditi fotoaparat jer dok sam ja pripremao i obavio pretjecanje, potrajalo je. Biće umirali od smijeha gledajući me - smije se zadarski brucoš anglistike i geografije.


Vjeruje da ga je ekipa iz Astre slikala, a fotografiju objavila u društvenoj grupi Dnevna doza prosječnog Dalmatinca, gdje je postao hit. Zabavljaju ga, kaže, šale na račun njegove krntijice, a tipičnih balkansko-seljačkih i nema puno.


- Pa fora je što me prijatelji zovu i šalju mi sliku pretjecanja Tesle. Čim sam se vratio doma, pohvalio sam se ocu da sam pretekao Teslu, a on me pitao jesam li to slikao. Pa kako ću slikati, Yugo traži svoje, moraš biti koncentriran na taj čin koji se rijetko zbiva, nema šanse još i opaliti fotku. Ali netko nas ipak jest slikao haha - smije se Enio koji je Yugu kupio prije nekoliko mjeseci.


Nikpalj: Kad sjednem u njega "izgubi" 15 konja. Marko Dimic/PIXSELL

Ne bi ga dao za sve blago ovog svijeta, osim, ukoliko netko ponudi zbilja ozbiljan iznos.


- Kad sjednem u njega "izgubi" 15 konja. Prometne kamere me ne brinu jer ne mogu dostići ograničenje. Nisam imao novaca za auto pa sam kupio Yugića, je l' se on uopće kvalificira kao automobil?! Godište je 1988., a koliko je kilometara prošao,neću nagađati jer mu je kilometražu lako resetirati. Nema servo, nema ABS sustav, piše da ide 140 kilometara na sat, ali ne ide - priznaje vlasnik.


Dodaje da ima novi sportski volan, pedale, siceve od Seata s novim presvlakama i podignut mjenjač, a nema hrđe.


- Spušten je nisko pa moram oprezno preko ležećih policajaca. Bivši vlasnik nacrtao je crvenu sportsku crtu, a onaj prije njega ugradio plavo-ljubičaste ledice iznutra pa noću svijetli kao na house partyju. Konstrukcija mu je ojačana, a ima i zvučnik i radio. I naravno, super cool dobre state leptir prozore - kaže ponosni vlasnik, piše 24.sata.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.