I DANAS SU POŽELJNI

Za njima su ludile mnoge žene: Ovo su bili najveći zavodnici u Jugoslaviji

Mamili su uzdahe gdje god bi se pojavili

Ovo su bili najveći zavodnici u Jugoslaviji. Ilustracija

Piše: L. M.

10.11.2020

Bivša Jugoslavija je zaista bila prostor koji je izrodio brojne zgodne žene, ali i muškarce. Tako, mnogi jugoslavenski zavodnici i danas mame uzdahe ljepšeg pola.

Prisjetili smo se nekih od njih:



Zdravko Čolić. Arhiv

Zdravko Čolić

Osamdesetih godina prošlog vijeka Čola je bio najveća jugoslavenska pop-zvijezda, čije su hitove rado pjevali i muškarci i žene.

Šezdesetdevetogodišnji Sarajlija i dalje mami uzdahe dama. To dokazuje i činjenica da njegovi koncerti za osmi mart i danas posjećuje veliki broj žena.


Momčilo Bajagić Bajaga. Arhiv

Momčilo Bajagić Bajaga

Bajaga je najbolji dokaz da žene ne padaju samo na loše momke. Dobar dečko jugoslavenskog rok en rola bio je miljenik ženske publike u osamdesetima, a i danas ga prate brojne obožavateljke.

Frano Lasić. Arhiv

Frano Lasić

Iako je završio fakultet za inženjera, Frano Lasić se nikada nije bavio ovim poslom. Njegove brojne obožavateljke, rekle bi: “tako je i bolje”. Bez obzira je li pjevao legendarnu pjesmu “Zagrljeni Đele Jusića”, ili glumio Melkiora Tresića u Vrdoljakovom “Kiklopu”, žene su ga voljele.

Vlado Kalember

Osnivač i pjevač grupe Srebrna krila ima plodonosnu karijeru dugu već četiri decenije. Za svoju dugovječnost na muzičkoj sceni Vlado Kalember djelimično može da zahvali i svojoj neporjecivoj harizmi i dobrom izgledu koja mu je obezbijedio ogroman broj obožavateljica, a koje ga prate i danas.

Goran Bregović. Arhiv

Goran Bregović

Kompozitor, gitarista i vođa grupe Bijelo dugme, koja se smatra jednim od najpopularnijih sastava u bivšoj Jugoslaviji, bio je Goran Bregović. Zato ne čudi da su ga žene od početaka karijere pratile u stopu. Sedamdesetogodišnji muzičar danas ima i svjetsku publiku koju je okupio zahvaljujući pjesmama koje je pisao za poznate filmove.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.