VELIKA TRANSFORMACIJA

Drogirala se dvije godine, poslije četiri mjeseca bez droge izgleda kao druga osoba

Trebalo mi je mnogo vremena da shvatim da vrijedim, da prihvatim sebe kao zdravu ličnost, i konačno sam ponosna na sebe – napisala je Demi u emotivnom postu

Demi nekad i sada. Facebook

A. Ka. / Telegraf.rs

12.11.2020

Demi Nikol Danlop (27) iz Škotske dvije godine koristila je heroin i kokain. U tom periodu, poput većine ovisnika bila je blijeda, ispijena, mršava do anoreksičnosti, sa kožom prekrivenom aknama i bolnim krastama iz kojih je povremeno curila krv. 

Samo četiri mjeseca pošto je prestala da koristi narkotike, Demi je doživjela nevjerovatnu psiho-fizičku transformaciju.


Demi Nikol Danlop. Facebook

- Trebalo mi je mnogo vremena da shvatim da vrijedim, da prihvatim sebe kao zdravu ličnost, i konačno sam ponosna na sebe – napisala je Demi u emotivnom postu na Facebooku.

– Ako ovo čitate, a ovisnik ste i mislite da se nikada nećete izvući iz tog pakla, molim vas da mi povjerujete da možete da izađete iz „crne rupe“. Ja sam svakoga dana, pune dvije godine, koristila i heroin i kokain, i mislila sam da nema svijetla na kraju tunela. Ali, pronašla sam ga. Nije bilo lako, nije bilo prijatno, ali je, vidite i sami, moguće.

Demi Nikol i dalje odlazi na lječenje kao dio terapije i ohrabruje sve ovisnike da potraže stručnu pomoć u odvikavanju. 

- Život je tako lijep kad ne koristite narkotike – poručuje Demi koja je u međuvremenu započela emotivnu vezu i riješena je da do kraja života govori „ne“ drogama.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.