CRNA GORA

Meljničenkova superjahta od skoro 500 miliona dolara uplovila u Tivat

Sa 143 metra dužine, 25 širine i gazom od skoro osam metara i ukupno čak 12.600 bruto-tona zapremine, "Sailing yacht A" je najveća privatna jahta sa pogonom na jedra

Sagrađena je 2017. u njemačkom brodogradilištu "Nobiskrug“ u Kilu. Telegraf.rs

A. Ka. / Telegraf.rs

13.11.2020

Jedna od najluksuznijih superjahti na svijetu "Sailing Yacht A", koja je u vlasništvu ruskog milijardera Andreja Meljničkenka, uplovila je u Tivat i u marini Porto Montenegro će provesti zimu. 

Jahta je osam dana bila na moru, a onda prije tri dana uplovila u Tivat, gdje bi trebalo da ostane najmanje dva mjeseca.

Sa 143 metra dužine, 25 širine i gazom od skoro osam metara i ukupno čak 12.600 bruto-tona zapremine, "Sailing yacht A" je najveća privatna jahta sa pogonom na jedra na svijetu. Plovilo nesvakidašnjeg izgleda oštro dijeli javnost jer je neki smatraju prelijepom, dok je mišljenje drugih na sasvim suprotnom kraju.

Sagrađena je 2017. u njemačkom brodogradilištu "Nobiskrug“ u Kilu, a iz želje njenog vlasnika Meljničenka da dobije brod koji će pomjeriti uobičajene granice dizajna dosadašnjih superjahti.


Meljničenko, inače, do sada nije dozvolio nijednom specijalizovanom nautičkom časopisu da posjeti jahtu, pa se za sada ne zna šta sve ona sadrži na svojih čak osam paluba.

Meljničenko veoma insistira na privatnosti, zbog čega je "Sailing Yacht A" trenutno i jedna od najmanje fotografisanih superjahti u svijetu.

Inače, britanski "Sun" je prije nekoliko dana objavio da ova jahta vrijedi nevjerovatnih 470 miliona dolara.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.