TRAŽI 5 MILIONA DOLARA

Kobijeva udovica tužila majku zbog pokušaja iznude

Ona sada hoće da mi unazad naplati 96 dolara na sat za navodni rad od 12 sati dnevno punih 18 godina, rekla je Vanesa

A. Č.

18.12.2020

Kobi i Vanesa Brajant - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Skoro 11 mjeseci poslije tragične pogibije Kobija Brajanta (Kobe Bryant) i njegove kćerke Điane (Gianna) u javnost je izbio veliki skandal.

Naime, Vanesa Brajant, Kobijeva udovica, tužila je rođenu majku zbog pokušaja iznude! 

Kako prenosi američki “Complex”, majka udovice legendarnog košarkaša, odnosno nekadašnja punica Kobija Brajanta, traži 5 miliona dolara finansijske podrške od porodice Brajant.

Sudska dokumenta iz kalifornijske tužbe pokazuju da Sofija Lajin traži od svoje kćerke ovu nevjerovatnu svotu novca, tvrdeći da je radila kao neplaćena i dugogodišnja lična asistentica i dadilja za porodicu, piše “People”, a prenosi Mondo.

Lajin isto tako tvrdi da joj je Kobi Brajant prije svoje smrti obećao da će voditi računa o 68-godišnjakinji do kraja njenog života. 

- Na nesreću, obećanja Kobija Brajanta nisu ugledala svjetlost dana i Vanesa Brajant čini svaki mogući korak da poništi sva Kobijeva obećanja napravljena ka Lajin - stoji u sudskim dokumentima.

Kobi i Vanesa Brajant. Instagram

Vanesa tvrdi da sve to nije tačno, ističući da njena majka pokušava da nađe načine da iznudi novac od porodice.

- Podržavala sam svoju majku skoro 20 godina i ona nikad nije bila moj ili Kobijev lični asistent, niti je bila dadilja. Uvijek sam bila domaćica koja nije radila i moj muž i ja smo bili 100 posto posvećeni našim kćerkama - rekla je Vanesa Brajant, koja ima kćerke Nataliju (17), Bijanku (4) i Kapri Kobe (18 mjeseci). 

- Kobi i ja smo smatrali da je za nju najbolje da ne živi u našoj kući. Ona sada hoće da mi unazad naplati 96 dolara na sat za navodni rad od 12 sati dnevno punih 18 godina jer je gledala svoje unuke. Njeni navodi su očigledno lažni - rekla je Vanesa o svojoj majci.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.