BRAZILSKI NOGOMETNI AS

Ronaldinjov život nakon zatvora: Gomila milione, snima muzičke spotove, proizvodi alkohol

Vratio se u životu nekadašnjeg svjetskog, evropskog i kojekakvog drugog prvaka

Ronaldinjo u spotu. Printscreen

N. Ajnadžić

5.1.2021

Davno su prošla vremena kad je brazilski nogometni as, jedan od najboljih svih vremena, 40-godišnji Ronaldinjo bio u zatvoru u Paragvaju. Podsjetimo, u martu prošle godine njega su, u društvu s njegovim bratom uhapsile paragvajske vlasti jer je s lažnim pasošom ušao u tu zemlju.

Nešto manje od 200 dana, tačnije 171 dan, bili su u zatvoru. Iako, tek je neko kratko vrijeme to baš bio zatvor, više je bio kućni pritvor. A nakon izlaska vratio se u životu nekadašnjeg svjetskog, evropskog i kojekakvog drugog prvaka, sve na staro.


Ronaldinjo okružen ženama. Printscreen

Prebolio je Ronaldinjo u oktobru i koronavirus, riješio se, ako ne svih, onda barem velike većine grijeha iz prošlosti. I još pritom dobro zaradio. U samo nekoliko mjeseci, procjena je brazilskih medija, da je Ronaldinjo je zaradio oko milion eura.

Bivši brazilski reprezentativac otišao je u Belo Horizonte gdje je dobio i status počasnog građanina. Tamo je promovirao izgradnju novog stadiona Atletico Mineira, a počeo je snimati i muzičke spotove u svom novom muzičkom studiju.

Pokrenuo je i proizvodnju svojih alkoholnih pića, pa se njegovi prihodi samo gomilaju. Spot pjesme u kojoj se pojavljuje u društvu obnaženih manekenki već ima oko dva miliona pregleda u svega desetak dana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.