VJEČITA DILEMA

Istraživanje konačno dalo odgovor: Da li muškarci više vole punije ili mršavije djevojke?

Svi muškarci u različitim anketama odgovorili su isto

Obline su seksi. Ilustracija

A. Ka. / Telegraf.rs

17.1.2021

Da li muškarci više vole mršavije ili punije dame, vječita je dilema. Mnogi pripadnici jačeg pola tvrde da preferiraju kada žena izgleda zdravo, a drugima je bitno da je njihova partnerka mršava. 

Britanska studija otrkila je da 89 podsto muškaraca više voli da legne u krevet pored "debeljuce". Također, 68 posto žena misli da su puniji muškarci bolji i nežniji partneri, piše "Zeenews".

Svi muškarci u različitim anketama odgovorili su isto: žena sa viškom na kostima izgleda zdravije. Kada to kombinujete sa samopouzdanjem i blistavim stilom, to je zaista atraktivan izgled. Muškarci su rekli da se osjećaju ugodnije i prijatnije sa ženom koja je "mekša na dodir". Obline su seksi i muškarce više privlače. Osjećajte se samopouzdano i eksperimentišite sa garderobom kako biste pokazali svoje izuzetne obline.

Muškarcima će djevojka koja vježba i koja je u dobroj formi možda biti privlačna, ali u većini slučajeva ne vole kada je djevojka premršava.

Mršavije devojke doživljavaju kao zdravije. Momak koji redovno vježba vjerovatno će smatrati privlačnijom devojku koja je takođe sportski tip kao i on.

Ujedno, opšte je prihvaćeno da su mršave žene seksi, zato muškarci koji pored sebe imaju mršavu djevojku dobijaju veće "priznanje" od društva.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.