ŽIVOT

Porodica smatra da je novopečena majka uništila sinu život imenom koje je odabrala

Nije imala puno vremena za razmisliti o imenu

Ilustracija. Arhiv

E. I.

27.1.2021

Jedna mama slučajno je pogriješila u odabiru imena za svog sina. Žena je na Redditu pojasnila da nije imala pojma da je trudna sve dok nije krenuo porođaj. Rodila je dječaka. Nije imala puno vremena za razmisliti o imenu.

- Porodila me doktorica čije je ime bilo Audrey. Da joj zahvalim, odlučila sam sina tako nazvati. Bila sam uvjerena da to može biti i ime za dječaka. Kad sam nazvala roditelje, rekla sam im da sam rodila te otkrila ime djeteta. Odgovorili su mi da je okrutno dječaku dati žensko ime- napisala je.

Ona je ipak bila uvjerena da je riječ o univerzalnom imenu, no pretragom po internetu je shvatila da se to odnosi na ime Aubrey.

- Osjećala sam se kao idiot. Meni i mom dečku se ime ipak sviđa. Glupo nam je da jedno slovo čini toliku promjenu. To je ionako samo hrpa slova koja ne definira spol. Ne možemo zamisliti da se naš sin zove bilo kako drugačije nego Audrey- dodala je.

Kaže i da su mišljenja njihovih prijatelja podijeljena, ali većina smatra da su unaprijed uništili život svog sina.

Ljudi na Redditu ipak su stali na njenu stranu.

" Ako vam se ime sviđa. Zadržite ga", "Dala si mu preslatko ime u čast nekome. Ako druge to muči, to je samo njihov problem", poručili su joj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.