BRZO I UČINKOVITO

Trikovi za čišćenje kupatila zlata vrijedni

Čišćenje kupatila može da bude prava muka, ali pomoću ovih savjeta neće vam za to trebati mnogo vremena

Cilj nam je da kupatilo bude kompletno čisto, organizovano i mirišljavo. ILUSTRACIJA

Avaz.ba

3.2.2021

Cilj nam je da kupatilo bude kompletno čisto, organizovano i mirišljavo. Kupatilo treba da se detaljno čisti bar jednom nedjeljno, a nekad i češće. Da vam to ne bi pretstavljalo problem i da vam ne bi oduzimalo mnogo vremena, pronašli smo odlične trikove koji će vam uštediti vrijeme i novac.

Kada sređujemo kupatilo, prvo pitanje koje se postavlja je: "Odakle da počnem?" Za početak, postavite cilj - kupatilo treba da bude blistavo i čisto, da se cakli! Kada smo to odredili, idemo dalje. Drugi korak je da izbacite sve iz kupatila što može da se izbaci. Izbacite kozmetiku napolje, peškire, bademantile, sve što se nalazi unutra i zauzima prostor. 

Kada ste izbacili sve što je moguće izbaciti, očistite radne površine, prebrišite police, fioke, stakla, prozore. Ako je potrebno da neko sredstvo za čišćenje odstoji u vc šolji ili lavabou, ostavite ga, a za to vrijeme se posvetite svim stvarima koje ste izbacili iz kupatili. Znamo da hrpa proizvoda ne izgleda nimalo primamljivo, i sada je vrijeme da pregledate rokove kozmetičkih proizvoda i da bacite sve ono što je prazno ili što ne koristite. Prije no što sve vratite sve na svoje mjesto, pobrinite se da bude očišćeno od prašine. Ovako izgleda pravilan postupak:

- Obrišite ogledalo.

- Očistite slavinu i lavabo.

Sada ste na pola puta, a sigurno je prošlo više od sat vremena. Naredni korak je da sve vratite na svoje mjesto i da stvari koje imate u kupatilu pravilno organizujete. Postarajte se da na mašini za veš ne bude previše proizvoda i da oni budu pregledni i vidljivi.

Kada završite sa organizacijom proizvoda, još jednom prebrišite sve površine suhom krpom, kako voda ne bi ostala na njima i stvarala nepotrebne fleke. Za kraj, mopom prebrišite pod i ostavite da se osuši. 

Kada je kupatilo čisto i osušeno, ostaje vam samo da zapalite mirišljavi štapić i za tren oka, vaše kupatilo će postati mirišljavo.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.