RIJEDAK PRIMJERAK

Automobil ručno izrađen za Gadafija prodaje se za 961.950 eura

Vozilo je dovršeno tek nakon Gadafijeve smrti

Luksuzno vozilo prešlo je tek 2.300 kilometara. Facebook

Jutarnji.hr

3.2.2021

Nizozemski trgovac polovnim luksuznim i sportskim automobilima Auto Leitnera u ponudi ima nešto zaista vrijedno pažnje. Riječ je o jednom od najrjeđih automobila na svijetu, Maybach 57 S Coupe, izrađen po narudžbi ubijenoga libijskog čelnika Moamera Gadafija (Muammar al-Gaddafi).


Automobil Gadafiju nikada nije dostavljen. Facebook

Prvobitno se planirala izrada 200 ovakvih automobila, no na kraju je napravljeno samo osam primjeraka od kojih je onaj pod brojem 004 kupio Gadafi. Automobil nije izrađen u Daimlerovim pogonima već ručno u njemačkoj karosernici "Karosserie Manufaktur Weinsberg" koja je dio Xenatec Grupe što mu i daje na posebnosti.


Ima bogatu unutrašnju opremu. Facebook

Automobil, koji je dovršen tek nakon Gadafijeve smrti, na prodaju je ponudila auto-kuća Leitner, specijalizirana za egzotična vozila. S obzirom na to da je Gadafi ubijen 2011., automobil mu nikad nije dostavljen. Luksuzno vozilo prešlo je tek 2.300 kilometara i, kako ističu u nizozemskom salonu Auto Leitner, riječ je o primjerku s najmanjom kilometražom na svijetu.


Ima bogatu unutrašnju opremu. Facebook

Automobil je u gotovo savršenom stanju. Pokreće ga 6-litarski AMG V12 Turbo motor od 615 konjskih snaga, ima pet brzina i automatski mjenjač koji ubrzava od 0 do 100 kilometara na sat za 5 sekundi. Automobil je svojedobno kupljen za 675.000 eura, a sada se nudi po cijeni od 961.950 eura.

Lakiran je u bež boju i ima bogatu unutrašnju opremu. Putnicima na stražnjim sjedalima na raspolaganju su frižider i telefon, a u prednja i stražnja sjedala ugrađena je funkcija masaže. Tokom vožnje mogu uživati u vrhunskom Bose ozvučenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.