RIJEDAK PRIMJERAK

Automobil ručno izrađen za Gadafija prodaje se za 961.950 eura

Vozilo je dovršeno tek nakon Gadafijeve smrti

Jutarnji.hr

Luksuzno vozilo prešlo je tek 2.300 kilometara

Foto: Facebook


Nizozemski trgovac polovnim luksuznim i sportskim automobilima Auto Leitnera u ponudi ima nešto zaista vrijedno pažnje. Riječ je o jednom od najrjeđih automobila na svijetu, Maybach 57 S Coupe, izrađen po narudžbi ubijenoga libijskog čelnika Moamera Gadafija (Muammar al-Gaddafi).

 • Automobil Gadafiju nikada nije dostavljen

  Automobil Gadafiju nikada nije dostavljen

  Foto: Facebook


Prvobitno se planirala izrada 200 ovakvih automobila, no na kraju je napravljeno samo osam primjeraka od kojih je onaj pod brojem 004 kupio Gadafi. Automobil nije izrađen u Daimlerovim pogonima već ručno u njemačkoj karosernici "Karosserie Manufaktur Weinsberg" koja je dio Xenatec Grupe što mu i daje na posebnosti.

 • Ima bogatu unutrašnju opremu

  Ima bogatu unutrašnju opremu

  Foto: Facebook


Automobil, koji je dovršen tek nakon Gadafijeve smrti, na prodaju je ponudila auto-kuća Leitner, specijalizirana za egzotična vozila. S obzirom na to da je Gadafi ubijen 2011., automobil mu nikad nije dostavljen. Luksuzno vozilo prešlo je tek 2.300 kilometara i, kako ističu u nizozemskom salonu Auto Leitner, riječ je o primjerku s najmanjom kilometražom na svijetu.

 • Ima bogatu unutrašnju opremu

  Ima bogatu unutrašnju opremu

  Foto: Facebook


Automobil je u gotovo savršenom stanju. Pokreće ga 6-litarski AMG V12 Turbo motor od 615 konjskih snaga, ima pet brzina i automatski mjenjač koji ubrzava od 0 do 100 kilometara na sat za 5 sekundi. Automobil je svojedobno kupljen za 675.000 eura, a sada se nudi po cijeni od 961.950 eura.

Lakiran je u bež boju i ima bogatu unutrašnju opremu. Putnicima na stražnjim sjedalima na raspolaganju su frižider i telefon, a u prednja i stražnja sjedala ugrađena je funkcija masaže. Tokom vožnje mogu uživati u vrhunskom Bose ozvučenju.

NA VRH

Podijeli članak na