SVE ZA LAJK

Pozirala gola na ugroženoj vrsti slona, izazvala gnjev pratilaca

Dotična se snimala na azijskom slonu, a upravo se ova vrsta slona neprestano bori za preživljavanje, rekli su iz Udruženja "Sačuvajmo azijske slonove"

N. Aj.

23.2.2021

Alesija Kafelnikova fotografirala se gola na slonu. Printscreen

Alesija Kafelnikova (Alesya) objavila je video u kojem se vidi kako gola pozira na ugroženoj vrsti slona, zbog čega je naljutila svoje brojne pratioce.

Odmah nakon njene objave javio se za “San” portparol Udruženja "Sačuvajmo azijske slonove", koji nije skrivao zgroženost zbog njenog ponašanja.

- Dotična se snimala na azijskom slonu, a upravo se ova vrsta slona neprestano bori za preživljavanje, jer ih brutalno iskorištavaju za turizam i zabavu. Udruženje "Sačuvajmo azijske slonove" zakonski se zalaže za zabranu oglašavanja i prodaje neetičnih mjesta na kojima se ta posebna bića komercijaliziraju i zlostavljaju - rekao je portparol.

Nakon velikog broja negativnih komentara oglasila se i Kafelnikova i objavila još jednu fotografiju sa slonom.

- Volim slonove i volim Bali. Bilo je to privatno fotografisanje, uopšte nisam imala namjeru da povrijedim nečija osjećanja. Volim balijsku kulturu i poštujem indonezijska pravila. Žao mi je ako ste u ovome vidjeli nešto negativno. Željela sam da vam pokažem da volim i poštujem životinje, a posebno slonove, više od svega - poručila je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.