ZANIMLJIVOSTI

Priznao lažno ubistvo u nadi da će mu policija očistiti put od snijega

Rekao je da su se on i njegov očuh posvađali i da ga je na kraju nožem ubo više puta u grudi

Od velikog snijega nije se moglo prići kućama. Ilustracija

A. Č.

26.2.2021

Nakon što su mu put do doma blokirale obilne snježne padavine, ukrajinac je odlučio da pozove policiju i prizna lažno ubistvo, u nadi da će očistiti put da bi policija mogla privesti radi "ubistva".

Prema policijskim izvorima, u subotu, 13. februara ove godine, neimenovani muškarac iz sela Gribova Rudnja, u ukrajinskoj Černigovskoj oblasti, telefonirao policiju i priznao jezivo ubistvo.

Rekao je da su se on i njegov očuh posvađali i da ga je na kraju nožem ubo više puta u grudi. Žrtva se srušila i nije disala. Samopriznajući napadač dodao je da je spreman da se preda ako policija može doći do njegove kuće.

Putevi do Gribove Rudnje zaista su bili blokirani nekoliko dana, pa je navodni ubica savjetovao policajce da im u pomoć pritekne grtalica ako žele da ga uhapse. 

Policijski tim je poslat u selo da ga privede, a pošto je grtalica ranije očistila taj dio puta policajci su sa svojim patrolnim automobilom stigli uspešno.

Kada su policajci stigli do prijavljenog mjesta zločina, očekivali su jezivu scenu, ali su umjesto toga ukazani neobičnoj seoskoj kući. Očuh je zaista bio tamo, i bio je živ. Nakon ispitivanja, "ubica" priznao je da je prijavio lažni zločin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.