BIO VEZAN ZA NJU

Pseća milijunašica: Vlasnik joj u oporuci ostavio hrpu novca, koju sigurno neće stići potrošiti

Brigu o psu će voditi njegova prijateljica Marta

Amerikanac psu ostavio 5 miliona dolara. Profimedia

A. K. / Jutarnji.hr

1.3.2021

Volite li ljubimca toliko da mu nakon smrti ostavite pet miliona dolara? Amerikanac Bil Doris (Bill Dorris) napravio je upravo to. Prije smrti je najveći dio bogatstva ostavio svojoj voljenoj kuji Lulu. Bio je jako vezan za nju, rekli su njegovi prijatelji medijima, pa ne čudi da joj je odlučio ostaviti gotovo sve što ima, piše Jutarnji.hr.


Marta će brinuti o psu

S obzirom na to da je za života često putovao van grada, Lulu je ostavljao kod prijateljice Marte Burton (Marthe Burton). Upravo će ona nastaviti brinuti o psu, što je Bill naznačio u svojoj oporuci.

- U njoj piše: Pet miliona dolara bit će prebačeno u fond koji će biti formiran nakon moje smrti za njegu mog škotskog ovčara Lulu. Fond treba osigurati sve što je potrebno za mog psa, a brigu o njemu će voditi Marta Burton - rekla je ta gospođa medijima.


Što s ostatkom novca?

No, dodala je, sumnja da će pas toliko potrošiti. Iako je ovčarka dobrog zdravlja, ima osam godina, pa joj do kraja života neće trebati pet milona dolara. 

Što će biti s ostatkom? Mnogi smatraju, poznavajući praksu, kako će se ostatak vjerojatno pokloniti humanitarnim organizacijama. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.