AMERIKA

Vinarija nudi posao iz snova, plata 10.000 dolara

Za neke sretnike ovaj scenario može postati realnost

Vinarija nudi idealan posao. ILUSTRACIJA

A. F.

30.3.2021

Svi ljubitelji vina vjerovatno ne bi imali ništa protiv toga da godinu dana provedu u sunčanom vinogradarskom kraju, bez da plaćaju smještaj i uživaju u svim pogodnostima rezidencije. Zapravo, za neke sretnike ovaj scenario može postati realnost. To važi za one koji mogu da se prijave na konkurs koji je otvorila jedna vinarija u Kaliforniji.

Ova vinarija iz Sonoma okruga u potrazi je za kandidatima koji žele da rade iz vinarije za oko 10.000 dolara mjesečno, uz godišnju zalihu Murphy Goode vina, morate imati više od 21 godine i dozvolu za rad u Sjedinjenim Američkim Država.


Kako stoji u zvaničnom opisu posla: “Imamo posao koji će vas odmah katapultirati u vinsku stratosferu. Da li se oduvijek željeli da živite u veličanstvenom Sonoma vinskom okrugu, sa platom od 10.000 dolara i bez plaćanja stanarine? Želite da promijenite svoju karijeru i pratite svoju strast? Da li vas riječi kao što su Kaberne, Roze ili Šardone ispunjavaju toplinom?”

Pored vinskih dužnosti, posao će takođe sadržati “usmjeravanje vaše karijere/života kako biste kreirali avanturu koju ćete zauvijek pamtiti u vinskoj industriji, dobili snažno znanje na temu vinograda, proizvodnje vina i vina generalno”.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.