ZA LJUBITELJE ADRENALINA

Nizozemski eksperiment: Gratis rolerkoster uz negativan test

Eksperiment je zahtijevao temeljno planiranje kako bi se osiguralo socijalno distanciranje

Eksperiment je zahtijevao temeljno planiranje kako bi se osiguralo socijalno distanciranje. AGENCIJE

A. F.

17.4.2021

Nizozemski ljubitelji adrenalinskih vožnji koji su pristali na uzimanje briseva iz nosa mogli su da posjete zabavni park, u okviru eksperimenta čiji je cilj ublažavanje mjera ograničenja u borbi protiv koronavirusa.


Dvije hiljade ulaznica ponuđeno je za zabavni park Hellendoorn koji je  postao prvi holandski adrenalinski park otvoren od uvođenja mjera ograničenja prošle godine. U eksperimentu su učestvovali i poznata izložba cvijeća Keukenhof, zoo vrtovi, kazina i turističke atrakcije.


Eksperiment je zahtijevao temeljno planiranje kako bi se osiguralo socijalno distanciranje. Posjetioci zabavnog parka stariji od 12 godina morali su unaprijed naručiti ulaznicu i test za covid-19. U park su smjeli ući oni s negativnim testom ne starijim od 40 sati.


Jedna 20-godišnja djevojka putovala je 100 kilometara do zabavnog parka.

- U zamjenu za pet sekundi za bris nosa dobila sam čitav dan zabave -  rekla je ona.


I drugi posjetioci, takođe, misle da je vrijedjelo gnjavaže s testiranjem, te da su im nedostajala uzbuđenja vožnji u zabavnom parku. Prodato je oko tri četvrtine ulaznica, a direktor prodaje i marketinga zabavnog parka to objašnjava oklijevanjem ljudi da se podvrgnu testiranju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.