RANG LISTA

Ovo je najbolja zemlja za život u 2021. godini

Prema objavljenoj listi za ovu godinu to su, pored Kanade, Japan, Njemačka, Švajcarska, Australija, SAD, Novi Zeland, Velika Britanija, Švedska, Holandija

Kanada. AGENCIJE

A. F.

30.4.2021

Kako navodi američka medijska kompanija "U.S. News end World Report", u nedavno objavljenoj listi najboljih zemalja na svijetu za život za 2021. godinu, izabrana je Kanada.

Na rang listi “Najboljih zemalja za 2021.” anketirano je ukupno 17.326 pojedinaca iz 36 zemalja u četiri regije – Amerike, Azije, Evrope i Bliskog istoka i Afrike – koji su anketirani tako da je 78 zemalja rangirano na svjetskoj sceni.

Kanada je također zauzela prvo mjesto po kvalitetu života i društvenoj svrsi. Ima dobro tržište rada, brine o ljudskim pravima i posvećena je socijalnoj pravdi, smatra se da nije korumpirana i poštuje imovinska prava.

Najviše priznanja Kanada je dobila u oblastima obrazovanja, kvalitetnog penzionisanja, ekološkog i zdravog života.

Zauzela je prvo mjesto i kada je društveno odgovorno poslovanje u pitanju, drugo mjesto za rasnu jednakost i šesto mjesto za preduzetništvo.

Izvještaj se prati i objavljuje svake godine, a za 2020. godinu izabrana je bila Švicarska. Prema objavljenoj listi za ovu godinu to su, pored Kanade, Japan, Njemačka, Švicarska, Australija, SAD, Novi Zeland, Velika Britanija, Švedska, Nizozemska.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.