NEVJEROVATNO

Nesko iz Kaćuna otkriva vodu uz pomoć Golfa dvojke

Nema nijednog dijela Bosne i Hercegovine u kojem nije bio da bi pronašao podzemne vode ili izvore

Nesko Kajtaz. Anadolija

A. K.

6.5.2021

Nesko Kajataz je daleko od običnog čovjeka, on otkriva vodu pomoću Golfa dvojke. Tvrdi da se za pet dana ne mogu obići svi oni kojima je svojim Golfom pronašao vodu. O svojoj tehnici traženja vode ne voli mnogo pričati, dodajući kako "njegovi uspjesi govore sami za sebe".

Ono što je poznato je da Golfom prođe željenom lokacijom, "pronađe" mjesto ispod kojeg ima vode, te označi mjesto za bušenje bunara.


Počeo 2000. godine

- Radim ovo od završetka rata, počeo sam oko 2000. godine. Počeo sam malo-pomalo, dok sam došao do većeg iskustva. Na početku sam tražio svakako vodu, ali sam imao osjećaj, radio sam na građevinskim mašinama ranije, i onda sam imao neke signale koje sam koristio na rovokopaču - pojašnjava Kajtaz za FTV.

U njegovom starom automobilu, kako kaže, "nema šta nema", a najvažnije mjesto zauzima "misteriozni uređaj" koji mu, kako kaže, detektuje vodu u tlu.


Preporuke drugih

- Nešto sam sebi napravio – neku džidžu, do sada se pokazao kao jedan među boljim. Ja sam pravio uređaj za rovokopač da mi daje signal za kablove, struju, a tako je ispalo da daje signal za vodu. Trebam samo imati napon od 12 volti, ako ne može Golf naći – ne može ni mašina. Ja ne dovlačim mašinu ako nemam signala. Sto posto sam siguran ako daje signal, jedino Bog može dati da se nešto zalomi, da ne mogu odraditi, da se sruši, a ako ima signal – završen je posao - dodao je Kajtaz.

Kazao je kako nema nijednog dijela Bosne i Hercegovine u kojem nije bio da bi pronašao podzemne vode ili izvore. Ljudi ga najviše pronalaze preko preporuke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.